måndag 30 maj 2016

JFK och Provincetown

Lördag och början på Memorial weekend.
På måndag är det Memorial Day då alla amerikaner tänker lite extra på de som har dött medan de har tjänstgjort inom den amerikanska armén, och både barnen och Johan är lediga den dagen så vi har en långhelg framför oss:-)

Lördagens mål var att besöka JFK museet i Hyannis och att försöka åka längst ut på Cape Cod. Innan vi kom dit gjorde vi ett stopp i underbara New Port för en lunch och ett besök på en "loppmarknad". Tyvärr gjorde jag inga fynd även om jag spanade in en tavla.




När vi väl kom till Hyannis var museet ganska litet men väl så informativt. Många bilder, texter och filmer som visades. Museet beskrev mycket om hans tid i sitt älskade Hyannis, deras sommarställe.








Kopia av JFKs favorit segelbåt - Victura



Efter besöket köpte vi en glass av ett par som gjorde sin egen glass/gelato. Supergod, kan verkligen rekommendera om man har vägarna förbi...




Glassnjutning!



Åkte även förbi JFK memorial




Alva ville känna på vattnet, det var kallt!!

Vi försökte också se om vi kunde få se alla Kennedy husen, men häckarna var för höga från vägen och det enda man kunde se från havssidan var deras långa brygga ut i havet.




Fortsatte resan ut på Cape Cod och hade ställt in siktet på att komma allra längst ut på udden. Stod där på stranden och kände lukten från havet, saltet och hörde vågorna slå mot stranden. Vilken underbar känsla!






När vi var färdiga med strandkänslan drog vi oss in till Provincetown för att äta middag. Och gissa vad familjen Windt hämnad i... Jo det visade sig vara paradiset för lika könade människor. Vi ( jag och Johan insåg detta redan efter några minuter att det var väldigt många av samma kön som höll varandra i händerna, var klädda lite annorlunda och en väldans massa regnbågsflaggor.
Johan fick googlat på Provincetown snabbt som attan och jo visst visade det sig var  - "Your Ultimate Gay and Lesbian vacation Destination". Vi fick oss ett gott skratt och hade en supertrevlig kväll. 




Regnbågsflagga!

I väntan på att vi skulle välja restaurang slog sig barnen ner på några stolar utefter gågatan.

Dagens middag intogs på "The Canteen! med ostron till förrätt och "lobster roll" samt fisktacos till huvudrätt. Man skall ju bara äta fick och skaldjur här ute. Hummern är ju helt underbar!




Åh vad han njuter?!?!

Alvis provade också...

Utsikten från restaurangen.

Åh de hade liljekonvalj i rabatterna och det luktade ljuvligt.

Efter middagen strosade vi omkring i butikerna och bara njöt av den minst annorlunda atmosfär för oss.



En kille i shorts och cowboy stövlar medan hans partner hade sandaler.

Var ju bara tvungna att gå in och köpa lite Salt water taffy till barnen. Själv har jag ju mitt godsuppehåll t.o.m midsommarafton. Snart, snart får jag äta godis igen, jippi!!



Alva och Jakob i himmelriket!



Utan för alla hotell och B&B hängde regnbågsflaggor och amerikanska flaggan.


Såg även pilgrims tornet som byggdes som ett monument i början av 1900 talet till minne av pilgrimernas landstigning 1620.Tornet är 77 meter högt och är det högsta granit byggnaden i USA.





Lyckad dag men väldigt trötta då vi började dagens resa från Rivervale vid 7 tiden på morgonen för att slippa all trafik. Väntar med nyfikenhet på morgondagen!

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar