tisdag 3 maj 2016

Bohus fästning och Nordens ark

Det gäller ju att försöka visa upp så mycket av vårt Sverige. Men det är tyvärr inte allt som är öppet när det inte är högsäsong. Men om man ändå skall spendera hela dagen hos farmor och farfar i Kungälv så får man ju passa på att visa runt lite också.
Så det fick bli Bohus fästning (som tyvärr inte var öppen så vi fick promenera runt den istället och nöja oss med att läsa om den)
Bohus fästning började byggas i början av 1300 talet för att stärka försvaret åt dåtida Norges sydgräns. Idag är den öppen för allmänheten.









Efter fästningen och en lunch hemma hos farmor och farfar var det dags för lite shopping i Kungälv och att besöka Göteborgs kex. 1888 började kexfabriken att tillverka kakor och dagen till ära fanns det baddare också. Tror du att vi shoppade för att ta med oss till Rivervale eller??


Sen bjöds det på middag även den hos farmor och farfar och efter den tog Johan med sig barnen till Ellös och jag hade bestämt träff med Ann och Stina och fick mig en mycket trevlig överraskning då även Pia valt att följa med. En trevlig avslutning på en bra dag och många skratt och uppdateringar på allas nuvarande status i livet.

På onsdagen begav vi oss till Nordens ark. Även den dagen var vädergudarna med oss. 

Värre än Japanerna?? hahaha








Man är visst aldrig för stor för att leka fågel!?!


eller krypa i djurens små gångar....


Medan vi spanade på vargarna fikade vi på baddare!

Hur är det med balansen?


Varg!

Tomtens ren?





Härlig utsikt

Utter?


Ytterligare en fågel



Tigrarna fick mat


Lammet trodde Alvas finger var en spene...

Kuckeliku

Ryan som bonde?



Härlig dag, många djur och en fantastisk solnedgång över Ellös! Kan det bli bättre?





kram kram









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar