fredag 17 juni 2016

Jakobs graduation

Jakob slutar 8th grade ( sista året på middle school, motsvarande vår åk 9 hemma i Sverige) i år och det firas med pompa och ståt i detta land. Inte riktigt som i Sverige med blommor och sådant runt halsen utan mer som vår " konfirmation" med kappa och tal och betygsutdelning på scen. ( Men vi är svenskar som gör som vi vill ;-)





Igår kväll var själva avslutningen medan både Jakob och Alvas sista dag för detta läsår är idag.

Först så tågade eleverna in genom ett fullproppad sal, där varje elev hade fått fem biljetter var till att ta med gäster på sin avslutning. De som inte fick en biljett fick sitta i deras lunchrum/ aula och se avslutningen på en storbildsskärm. Totalt var det ca 150 elever som slutade och med ca 650 gäster plus lärare och annan skolpersonal så inser man att vi var ganska många i salen.

Avslutningen inleddes med det vanliga att alla reser sig upp och hälsar flaggan och läser " the pledge of allegiance". Känns så amerikanskt och samtidigt kan jag tycka att det är lite sorgligt at vi inte har så i Sverige att vi är stolta över vårt land.




Efter det så var det tal från rektorn och från olika elever i "honors class" osv. Och sen själva betygsutdelningen som alla väntade på.


Vem har mest blont hår? 

Rektorn Mr James P. Cody

Jakob i kön för att gå upp på scenen

Jakobs tur...

Avslutningsdiplom och handslag med Superintendent Rory McCourt


Handslag med rektorn

Vi hade en bukett blommor med till Jakob för att hänga runt halsen och hade förberett gula rosor i band och med ett kort till hans vänner för att hänga runt deras hals. Det var kanske 20 familjer som hade blommor med till sina barn och ingen hängde dem runt halsen. Jakobs kompisar blev så förvånade men samtidigt väldigt glada över att få en ros och få var en del av den svenska traditionen. Tror de kände sig väldigt utvalda och föräldrarna tyckte att det var en väldigt fin tradition. Egentligen kanske det görs mest till studenten i Sverige men ute på Orust så görs de i alla fall även till dem som går ut från årskurs 9 också.



Heja Jakob!!

Blommor och diplom och stolta föräldrar!
kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar