torsdag 8 mars 2018

Snödagar igen

I går blev skolorna inställda för det skulle komma väldigt mycket snö. Johans jobb stängde också kontoret, alla skulle jobba hemifrån.

Och hur såg det ut när vi drog isär gardinerna på onsdagsmorgonen? Knappt ingeting, det dalade sakta ner små små flingor. Det var plusgrader så när de landade så försvann de direkt. Inte förrän vid lunchtiden började snön komma på riktigt, och vad det snöade. Harry var i himmelriket och vi var ute två gånger och skottade för fullt. Det var tung blötsnö som kom så den vägde bly.
Alla pysslade med sitt inomhus. Johan jobbade, Alva hängde med en kompis, Jakob pluggade och jag och Harry bara myste.
Så kom samtalet i går kväll att de skulle börja 90 minuter senare idag (torsdag), ok vad snällt att de ringde redan på kvällen innan tänkte vi. Men icke sa nicke, inte bara börja 90 minuter senare, visade det sig. För vi 5 tiden på torsdagsmorgonen gick larmet.... alla mobiler, hemtelefonen ringde samtidigt för att meddela att skolan skulle vara inställd i dag också men denna gång pga att det inte fanns någon ström  i skolan. Är det konstigt att den försvann? Nej, för alla ledningarna går ovan jord och med stora tunga blötsnöklädda träd finns det bara en sak som händer och de faller som furor over ledningarna och alla blir ute ström.


Det yrde lite på förmiddagen





Harry bara älskade snön och ville inte komma in

Vi byggde stora snöbollar



På kvällen hade det slutat att snöa

Vi klarade oss, vi har ström men många i samhället får vänta på ström i 3-4 dagar. Och har du då ingen generator blir det kallt och maten blir förstörd.

Jag och barnen tog en promenad med Harry i morse i vårt närområde och vägarna var avstängde på fyra ställen för att det låg träd över gatorna. Det kommer ta tid innan de få ordning på detta.


Torsdag morgon

Avspärrningar överallt






Men det var väldigt vackert och frisk luft ute



Vi fick akta oss för alla ledningarna




Ops!





Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar