söndag 26 februari 2017

En riktig promenad helg

Det blev ingen möbelshopping för min del i fredags men Agneta kom hem med en urläcker byrå. Det var så varmt och skönt att jag hade ballerinaskor och linne på mig för första gången här i NJ detta år.

Alva hade en kompis hemma för lite "slime" tillverkning och för att se på lite film. Jakob var på 15 års kalas/fest hemma hos Olivia så jag och Johan fick en egen "date" kväll. Vi åkte bort till PJ Finnegan i Westwood. Stället vi bara älskar att hänga på. Lite plockmat och ett glas vin senare drog vi oss hemåt. Nöjda och belåtna efter lite egen tid tillsammans.

På lördagen var det jätte skönt väder ute, nästan lite åskvärme. Över 20 grader varmt och solsken. Vi packade ner lite fika och vatten och åkte upp till Rockleigh skogen för en härlig promenad med Harry.  Han var lös även denna gång och verkar älska friheten i skogen.



Över bäckarna och gegga får jag bäras.

På kvällen kom det världens skyfall med regn och åskväder så det var den värmen som vi kände under dagen. Kallfronten lyckades skrämma bort varmfronten :-(


Idag, söndag åkte vi in till Manhattan för att ta en promenad i de norra delarna av Central Park. Naturligtvis tog vi med oss Harry, hans första gång inne i New York. Men vad kul han tyckte det var med alla människor och hundar. Fixade New York trafiken utan minsta problem.
Det är väl precis så här man INTE skall göra med en valp....men vi älskar att visa honom världen och han älskar att vara med oss.
Dagen till ära fick vi ha mössor och vantar på oss. Snabba ombyten i väderleken...:-)



Lite myspaus

Ett av de fem dolda vattenfallen som finns inne i Central park uppe mellan 102:a och 106:e gatan på den västra delen.








Titta på änderna var kul


Det gäller att inte frysa...



Men visst fick vi lite vårkänslor också och det blev faktiskt lite varmare efter lunch. 

Påskliljorna lyste så vackert

Julrosorna blommade

Körsbärskornellen började slå ut

Snödroppar


Alva och Harry på väg över vägen för att köpa lite lunch från en "foodtruck"


Mys utanför naturhistoriska museet


På vägen hem stannade vi till i Fort Lee park för att ta en titt på George Washington bron, inte bara passera över den hela tiden. Ungefär 106 miljoner fordon passerar över denna bro årligen. En mäktig och ganska vacker bro om jag får säga det själv.

Bron har två våningar

Och totalt 14 filer.
Fyra filer i varje riktning på "upper level" och tre filer i varje riktning på "lower level"



På seneftermiddagen blev det bara förberedning för ännu en vecka. Härlig helg med mycket frisk luft!

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar