söndag 5 mars 2017

Husjakt

En helt vanlig vecka.
Johan har varit iväg på sina kiropraktor besök för ryggen/nacken och han bli bättre för varje gång. Alva tränar Yoga för fulla muggar. Antingen i Yoga studion hon går till eller Yogaklasser i skolan. Jakob bara är...
Harry har varit hos veterinären igen och tagit sin andra Lyme spruta så nu behövs ingen mer förrän om 1 år. Hans öron var ok nu så det känns skönt. Jag har varit på otaliga promenader med Harry och även ute och gått med Kim i hennes kvarter. Har även hunnit med lite spinning i vanlig ordning och jobb på Alva skola två dagar.
Har även anmält mig till en kurs i TENNIS. Ja, ni läste rätt, jag skall försöka mig på denna sport. Har egentligen aldrig spelat tennis, hållit i ett tennis rack kanske 10 gånger i hela mitt liv. Men det är väl aldrig för sent att lära sig något nytt eller?? Kursen börjar inte förrän i slutet på april men det gäller att börja förbereda sig mentalt för detta... Har redan lånat ett rack av en väninna, tyckte det kanske var onödigt att köpa ett om jag inte vet om jag kommer bli proffs ännu... hahaha.


I går (lördag) var vi alla fyra tillsammans med en mäklare och en kvinna som jobbar för Volvo och tittade på ett nytt boende. För med största sannolikhet måste vi byta hus till sommaren. Det verkar som om ägarna till huset vi bor i nu, kommer tillbaka vilket gör att eftersom vi valt att stanna ytterligare 1 år måste hitta ett nytt boende. Och för att inte barnen skall behöva byta skolor ( vilket inte hade varit ett alternativ för oss då hade vi lika väl kunnat åka hem till Sverige) är vi nu tvungna att hitta ett nytt boende i samma samhälle. Det har med att göra att där man betalar tax för huset (skatt), går till lokala skolorna, polisen, brandkåren osv.

Huset vi var och tittade på


För tillfället finns det inte så många hus i vårt samhälle att välja mellan (1 enda hus för tillfället), vilket var det huset vi var och tittade på. Ett jätte fint hus, samma antal rum som vi har nu men större. till ytan.  Det visade sig att det bodde ett par där nu som skulle flytta till Irland och genast började Johan koppla ihop ett och annat och det visade sig var en man som jobbar på Volvo som hyrt huset sen 1,5 år tillbaka. Han är ursprungligen från England och hon från Tyskland och är här utan sina barn vilket gjort att jag aldrig sprungit på frun. I alla fall, huset var lite väl dyrt så vi räknar knappast med att få det huset, men det är ju alltid kul att gå på husvisningar.
Diskussionerna med Volvo är igång och vi får väl se om det dyker upp fler hus som vi kan åka och titta på....
Men in i det sista hoppas vi på att ägarna väljer att stanna ytterligare 1 år så vi slipper att flytta...
Fortsättning följer...


Idag, söndag, har jag, Johan och våra vänner från Ridgewood varit inne på Manhattan och gått en "foodtour" på Lower east side. Turen kändes mycket kortare denna gång och guiden var inte lika duktig som den förra kvinnan vi hade. Första stoppet blev på en judisk ställe där vi provade Knish, typ potatismos i någon slags skorpa. Inte riktigt min stil men kul att ha provat.








Typ potatisbiff...( valde en med potatis och broccoli)

Sen promenerade vi förbi några byggnader och synagogor som hon berättade en del om innan nästa stopp blev utanför Russ & Daughters. Vilket var/ är väldigt ovanligt att restauranger heter. Vanligast är det "& söner" men denna man hade bara döttrar. Så i början av 1900 talet var detta väldigt ovanligt. Mannen kom från Polen och när döttrarna var tonåringar fick de börja med att hjälpa till i butiken.



Nästa stopp blev utanför Katz´s, stället där Sally ( i filmen När Harry träffade Sally) fejkade ett "tillstånd" och resten av kunderna ville köpa vad hon fått, spelades in. Fick tipset om att man skulle läsa på deras 12 regler för att få handla mat i deras restaurang annars åker men ut. Och att man inte skulle tappa sin nota för då fick man böta 60 dollar. Får läsa på lite innan jag går dit....








Nästa matstopp blev Kossar´s som är en bagel samt Bialys butik. Bialys är som en tunnare variant av bagel men inte kokad innan den åker i i ugnen. Eftersom vi ätit bagels innan var vi bara tvungna att smaka en Bialys och den var mycket godare, inte så stabbig och lite knaprigare på ytan. Kan varmt rekommenderas.




Kaffe och Doughnut från "Doughnut plant". Inte vilket doughnut som helst utan en med smak av "creme brulee". Så god!! Och underbart gott kaffe, var mer än dags för en kaffe både för att kicka igång mig men även för att värma mig för det var rysligt kallt ute.



Påpälsad med vinterjacka och mössa!

Ett besök inne på "The pickle store" gjordes också men vi köpte inget med oss. Kanske nästa gång...




Ett besök inne på Essex street market gjorde också. Typ som en saluhall, köpte inget men titta vilka vackra färger det var på dessa chilis.




Sprang förbi "Konditori" innan vi hoppade in i bilen men tyvärr var semlorna slut för dagen så jag fick ta fram bullar från frysen och göra våra egna hemma.





Ny vecka i morgon.....


kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar