måndag 4 september 2017

Labor day weekend

Alltså detta land! Det har så otroligt mycket att erbjuda. Alva väntas hem ikväll från sin resa med Hannah medan jag, Johan, Jakob och Harry kom hem sent i går kväll. Hade egentligen tänkt stanna tre nätter men igår eftermiddag verkade det som om ovädret "Harveys" rester kommit upp på östkusten så vädret var ganska dassig. Så efter att vi gjort och sett alla på min "lista" förr denna gång begav vi oss hemåt. Borta bra men hemma bäst.


Vi hade bokat in oss på hotell uppe i Massachusetts, Harrys första hotell nätter. Och hur gick nu detta? Han bodde in sig direkt och hoppade upp i sängen och tyckte det var toppen. Sov han bra på nätterna? Nej det kan jag inte påstå. Det berodde nog främst på alla nya ljud och folk som sprang i korridoren osv. Andra natten var dock bättre än första, då hade vi en fläkt på hela natten som gjorde att han inte hörde allt ljud från utsidan så tydligt. Och jag kan väl påstå att gå ut i koppel vid 6.15 på morgonen för att han skall gå på toaletten är speciellt roligt. Det är lättare hemma då vi bara släpper ut honom på baksidan och kan hoppa direkt tillbaka i sängen igen. I alla fall, han älskade att springa i hotell korridorerna, fick han göra det? Nej troligtvis inte men den lilla rackaren stack ut så fort någon öppnade dörren och levde rövare. Han hade jätte skoj och han kunde inte komma någonstans så det var ju inte hela världen.






Morgonpromenad utanför hotellet kl 06.15....
Grrrr!
Eftersom vi åkte redan på fredagskvällen så hade vi ju hela lördagen till vårt förfogande. Dagen spenderades i Rockport Massachusetts. Ett supermysig samhälle längst ut på kusten. Först hikade vi i Halibut point state park.

Graniten som finns i detta område är daterad ca 440 miljoner år gammal. Man började bryta den på 1840 talet men slutade då den ekonomiska krisen var 1929.
Idag är det en härlig park med många trails där man kan promenera och får information på olika stationer. Mycket trevligt ställe!








Harry njuter av utsikten över sötvatten sjön som bildats i själva gruvan. 







Havet!













Vinden fläktar!











Vi bara njuter!!


Efter promenaden så åkte vi in till Rockport för lite lunch. Hummer! Mums!




Hela familjen utan Alvis!



Motif no 1
För människor som är art intresserade så är denna byggnad en av Amerikas mest avmålade motiv. En gammal fiskarbyggnad, en symbol för det maritima livet i New England. Byggd 1840 men förstördes i en storm  1978 och återuppbyggdes igen samma år.









Lunchen intog vi på Roy Moore Lobster co. Urgott att sitta ute på en altan vid havet och äta dessa humrar.





Dagens lunch till mig, Jakob och johan

Smalt mellan husen....

Stenpiren utanför hamnen som skyddar för höststormarna.





En mås, även här!!!




















På hemvägen mot hotellet tog vi en tur förbi fyren "Eastern Point Lighthouse" vid Gloucester. Vi promenerade längst ut på piren och bara satt och njöt av saltlukten, båtarna, kluckandet och havet.








Fiskmåsarna fångade krabbor ur vattnet




De lockade upp krabbor och humrar precis utanför piren





 På kvällen stannade vi och köpte Lobster rolls. Och satt ute på en pir i solen och bara njöt:-)








Efter att ha njutit vid havet och solen och god mat begav vi oss tillbaka till hotellet.

Gloucester





På söndagen när vi vaknade så regnade det. Usch och fy!
Men inte stoppar det oss inte. Jag hade packat ner paraplyer...
Dagens mål var att äta hummer, naturligtvis. Se George Bush hus uppe i Kennebunk port, president no 41, George H.W Bush. Hans sommarhus ligger vid Walker's point, på en udde med mycket staket, murar och kameror runt om. Och att ta en promenad i Rachel Carsons National Wildlife Refuge.
Vi började morgonen med promenaden och det duggade....


















Harry blev lite blöt så efter att ha torkat honom med en handduk,
 fick han mysa lite i sin  filt. 

Lunchen intogs på Fisherman's Catch i Wells. Så gott!!! Hummer igen!!






Lobster roll

Hummer!

Min lunch! Jakob fick ena stjärten och lite klor.











Sen vidare för att se George Bush hus, eller rättare sagt Mansion.



Det var stort och det regnade....










Sen drog vi oss hemåt sakta men säkert. En superhärlig helg med blandat väder...

Idag, måndag, gick jag och Johan på en hike med Harry på morgonen, sen var det lite poolhäng. Det är varmt och soligt ute igen. Det växlar snabbt...
Snart så dyker Agneta, Ola och Per upp på lite grill. 

Kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar