måndag 25 september 2017

Första konfirmationstillfället

På lördagen när vi vaknade åkte vi och åt frukost och därefter en tur upp till Sandy Hook. Johan hade en kollega som var där och kitesurfade så vi passade på att åka till den strand han befann sig på först innan vi åkte längst ut på Sandy Hook.










Johans kollega José och hans fru Jessica förbereder en "träningskite",
 så Johan skall få känna på hur det är att "kita"
Som att flyga drake ungefär...

Johan och José

Se så fint Johans kite flyger




Det fanns riktigt duktiga killar som surfade där, denna kille hade en "tvåvåningsbräda" och gjorde väldigt höga hopp med den.










Utsikten över New York från Sandy Hook. Lite lätt i dis denna varma dag.







Hela gänget!


Söndag och strålande solsken och supervarmt, typ 35 grader. Idag är Alvas första tillfälle inne i Svenska kyrkan på Manhattan inför hennes konfirmationsläsning. Själva konfirmationsdagen är inte förrän den 20 maj 2018. Så nu kommer vi spendera mer eller mindre varannan söndag inte i stan vare sig vi vill eller inte. Men vi vill och det skall bli så kul!!!

Farmor och farfar var med på oss på gudstjänsten och sedan lämnades Alva kvar för sina studier och häng med prästen och sina konfirmationskompisar. Vi andra gick iväg på lunch och sedan tog Johan med sig Jakob och farmor och farfar hem för att packa. Jag valde att stanna kvar i stan och shoppa lite och njuta av pulsen tills Alva var färdig.


Svenska kyrkan.
48th st och 5e avenyn.
Mitt i smeten!

Lite fika innan gudstjänsten

En sittande dalahäst finns i kyrkan. 
Alva och hennes konirmationskompisar.
De är fem stycken i denna grupp.


Blå himmel!






Jag blir aldrig trött på denna stad.  Så coolt!








I går kväll var det dags för Laila och Dag att bege sig hemåt till Sverige igen efter att ha spenderat 10 dagar hos oss. Känns lite vemodigt och tomt nu när de har åkt.
Men, men det är så det är. Men vi klarar oss ändå. Nästa finbesök är inte förrän i slutet av Oktober då Johans kompis Petter och hans Anna kommer hit.

kram kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar