söndag 21 maj 2017

Agilitykurs

Söndag och vi sov länge....

Harry och jag var iväg på en agility kurs under dagen. Han är ju såååå lättlärd så vi hade superkul tillsammans.


Väldigt förväntansfull!

Först skulle de lära sig att ta upp framtassarna på en pall och efter det skulle de ha balansträning på en mjuk halvboll som sen slutade med att de skulle stå med baktassarna på pallen samtidigt som framtassa skulle stå på bollen som rörde sig. Lätt som en plätt sa Harry och lyckades på första försöket.




Sen var det dags att springa genom en tunnel. Sa aldrig att vi hade en hemma och redan tränat på det. Harry sprang igenom både den korta och lite längre varianten direkt utan att tveka det minsta.

Korta tunneln

Långa tunneln

Efter det så var det dags för att gå igenom en upphängd ring, alla andra fem stora hundar gick igenom medan Harry hoppade igenom som man egentligen skall göra. Han var ju den enda hunden som var liten så oavsett hur nära marken ringen var så var han ju tvungen att hoppa... hahaha
Även här, lätt som en plätt!




Medan de andra hundarna tränade på att gå upp för rampen och sedan nerför rampen så passade Harry på att vila lite. Det är ju ganska jobbigt att hålla sig lugn och fin när det finns så många roliga lekkamrater och roliga saker att jobba med i samma rum.
Även detta hinder var som klippt och skuret för honom. Tror nog han var en agility hund i sitt förra liv...

Medan han väntade på sin tur så passade han på,
 att gå upp gör den gula rampen som syns framför nosen på honom i bilden och över det hindret.
Det skulle han inte göra nu utan det för för de avancerade grupperna.
Men han kunde ju inte hålla sig!!!

De stora hundarna vågade bara sätt upp framtassarna på hindret.

När klassen var över så fick han lite extra lektid med en av hundarna på kursen. Superlycklig och jätte trött tog vi oss hem för att bara njuta av solen och en skön eftermiddag.

I morgon är det en ny vecka igen....

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar