söndag 12 april 2015

Ytterligare en delstat...

Vilken resa! Denna gång styrde vi hållet uppåt mot Rhode Island, geografiskt sett den minsta delstaten i USA som ligger i nordöstra hörnet.
Fredagen spenderades i Providence, delstatens huvudstad. Tyvärr var inte vädret med oss denna dag, det var duggregn och mulet men vilket fin stad. Den skiljer sig väldigt mycket åt från New York;-)

Först besökte vi Rhode Island State House, byggnaden är gjord i Georgia marmor och är den femte största byggnaden i marmor efter - St Peters i Vatikanen, Minnesota state Capital, St Paul och Taj Mahal i Indien. Byggd i slutet av 1800talet.








Efter det så tog vi oss till den första baptist kyrkan i Amerika. Och de lovordade: Keep calm spring will show up! Så det måste ju vara så eller hur?!?




Upp på kullen bakom ligger Brown Universitetet med sin stora Campus. Pampig byggnad.


Sen var det dags för fika, hittade ett ställe som hette Café Choklad, och ägarens man var från Sverige därav fanns det så många svenska detaljer inne på Kaféet såsom dalahästar, träskor, svenska flaggor, tavlor med röda små stugor osv. Där blev det bl a svensk äppelkaka och kaffe.




Själv staden hade många gamla byggnader och mycket trähus.



RISD museum ( Rhode Island School of design Museum), hann vi också med sen var första dagen över och vi tog oss till hotellet för lite bad i poolen och så lite middag.




Man blir trött i benen av att gå på museum så det är tur att det fanns lite bänkar...




kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar