tisdag 7 april 2015

Roadtrip Philadelphia dag 1

Bara för att Johan är i Sverige så vill ju vi se och uppleva saker, framförallt när det är påsklovsledigt. Så jag och barnen tog bilen och åkte ner till Philadelphia. Fick två underbara dagar där med ca 82F (vilket motsvarar 28 grader celsius). Kändes helt OK med tanke på att det skulle vara betydligt kallare här uppe i RiverVale.

Vi startade med att besöka Philadelphia´s magic garden. Ett jätte konstigt ställe där Isaiah Zagar började arbeta på sitt projekt 1994 och var färdig på detta stället 13 år senare. 2008 öppnades dörrarna för allmänheten. Hans vision är att göra vackra saker för allmänheten, är det skatter eller skräp som allt är byggt av??!? Han bygger som mosaik och använder saker som har används tidigare, återvinning.
Man kan säga vad man vill om stället med det var superkul att titta på.









Det fanns lite svenska rester här också!!



Efter denna magiska trädgård drog vi vidare till fängelset - Eastern State Penitentiary.
Fängelset öppnades 1829 och stängdes 1971, 142 år efter det att den första fången Charles Williams kommit dit.
Fängelset är uppbyggt som en hjul där själva navet på hjulet var utgångspunkten där man som vakt kunde stå och se ut mot de 9 ekrarna som var själva fängelsegångarna med alla celler. Kändes i väggarna att det hänt mycket konstigt här genom åren. Det var ruskigt kallt inne i själva byggnaderna även om det var ca 25 grader ute i solen.

Bilden är ovanifrån fängelset.













En ordninggjord fängelsecell om hur den såg ut då


Ingen trevlig toalett här inte


Så här såg det ut i alla celler nu, vädrets makter...




Alva hamnade bakom lås och bom.


Färgen har flaggat lite, ingen demidekk här inte ;-)



Efter fängelsebesöket var vi alla lite möra i benen och trött huvudena av alla intryck så då drog vi till hotellet och ut på lite middag och shopping!

Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar