söndag 12 april 2015

NEWPORT

Idag var vädret med oss, strålande sol och klarblå himmel.


 Efter mycket letande hittade vi äntligen fyren som vi tog sikte på som våran första sak att se under dagen. Och den var inte lättat hitta för de hade inte märkt ut den bra med skyltarna. Men skam den som ger sig....
Castle hill lighthouse, byggd 1890. En av de mest fotograferade attraktionerna i delstaten Rhode Island. Den är byggd i granit och automatiserades 1957.
Fyren med Alva och Jakob framför

Skönt att vara nära havet igen, det luktade salt:-)

Christopher Columbus statyn
När man är här skall man tydligen besöka ett av alla mansions som är öppna för allmänheten.
Vi valde att besöka Rough Point som är mest känt för att Doris duke bodde där.
själva byggnaden byggdes av Frederick W. Vanderbilt 1887 men köptes av James B. Duke 1922. Mr Duke renoverade stället och byggde om det lite. Renoveringarna var färdiga 1924 och ett år senare dog James och hans dotter Doris då bara 12 år gammal ärvde stället och blev en av amerikans rikaste 12 åringar på sin tid. Doris dog 1993 och såg då till att hennes Mansion kom att bli en öppen attraktion för omvärlden. Doris Duke ägde bla även Duke Farm i New Jersey där jag tidigare varit på besök med SWEA och cyklat och sett på orkidéer. 


Så på Doris Duke´s Rought Point gick vi en guidad rundtur inne i hennes Mansion. Mycket historia och mycket vackra konstverk fanns där (tyvärr fick man inte foto och inte ens jag vågade trotsa fotoförbudet denna gång...)



Hon hade ägt kameler som nu finns avbildade i trädgården


Det var skönt att springa av sig lite i trädgården efter rundturen inne.

Cliffwalken utefter hela östra sidan av Newport






Nöjda och belåtna tog vi oss hem till RiverVale igen.

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar