tisdag 7 april 2015

Roadtrip Philadelphia dag 2

Började morgonen med en god frukost så vi skulle stå oss en stund. Idag stod det Liberty Bell och The Franklin Institute på schemat.

Liberty bell är en klocka och dess betydelse är i huvudsak grundad på mytbildning - en påhittad historia om en gammal klockringare som ringde i klockan vid det ögonblick då den amerikanske kongressen förklarade sin självständighet.








Liberty Bell


Sen begav vi oss till The Franklin Institute för att främst gå på " The art of the brick" en jätte häftig legoutställning, en av världens största lego utställning i form av konstverk. ca 100 stycken olika konstverk ställdes ut den ena maffigare än den andra. Totalt är det över 1 miljon legobitar som har används av Nathan Sawaya som är konstnären och ide sprutan bakom dessa verk. Han sa upp sig från sitt jobb som advokat och började "leka" med lego. Och allt börjar med  - en liten legobit.






Mona Lisa

Konstverket "Skriket"av Edvard Munch









En som simmar...




Denna dinosaurie byggdes av 80.00 legobitar.

Naturligtvis fanns Liberty Bell med här också, fast nu i lego!


Dessa klockor, finns överallt i Philadelphia också....


Körsbärsträden blommade!

Efter två super intressanta dagar i en underbar stad vände vi kosan hemåt. Tackar Philadelphia för denna gång - det kommer säkert fler resor hit....

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar