lördag 4 april 2015

En riktig turistfälla

Hade sedan veckor tillbaka bokat bord för oss fyra på "Red Rooster Harlem". Och kan ju säga som så att vi gick på en av våra största turistfällor. Fanns det några amerikaner eller några andra gäster som inte var svenskar???!?

Jag brukar inte dissa speciellt mycket utan tycker det mesta i livet är underbart och är nyfiken på allt vad världen har att erbjuda men här gick jag på en mina. Kan inte säga att jag är direkt besviken men hade nog väldigt stora förväntningar om att detta ställe var något alldeles speciellt men det var det inte.
Restaurangen var väl helt OK, det är klart man kommer komma ihåg stället. Fick känslan av restaurangen redan på utsidan då den ligger i Harlem. Fanns några intressanta inslag av konst på väggarna från bla Stanford Biggers, Gary Simmons och Pontus Höök.
Lokalen var ganska trångt, lite stimmigt och rörigt men mycket god mat.


Den röda tuppen fanns naturligtvis där...


Gary Simmons


Stanford Biggers

Fotografierna är tagna av Pontus Höök


Jakobs trippelburgare

Alvas pasta med krabba och musslor

Min kattfisk

Johans "Helgas köttbullar"

Det coolaste på restaurangen var inne på toaletten, fullt med gamla foton och en lite kristallkrona i taket












Att passera Time Square kvällstid när man är på väg hem igen är coolt, så mycket blinkande ljus och så mycket ljud är som ljuv musik för öronen. Himlen lyser upp på väldigt långt håll så man känner att man är på väg till något stort. Inte riktigt samma känsla som när man ser växthusen på Ellös på avstånd men nästa ;-)




Då skall vi bara över George Washington bron så är vi hemma igen.
Trevlig kväll med trevligt sällskap!!
kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar