torsdag 26 mars 2015

Utvecklingssamtal och våfflor

Denna vecka kretsar kring barnen, det har varit utvecklingssamtal både med Alvas fröken och med Jakob och Alvas ESL (English second language) lärare. Och det verkar som om det går så bra för barnen i skolan med språket att de nästa år inte behöver någon extra hjälp. De är båda två väldigt flitiga med skolarbetet och har snappat upp engelskan utan minsta problem. Helt otroligt, känns nästan som de kan mer än mig ibland...

Jakob har haft fotbollsmatcher, fotbolls träningar och har ytterligare en fotbollsmatch denna helg. Samt skridskoåkning med sina polare i morgon kväll 20-22!?!
Alva skall till sin Yoga sen i em, har disco i morgon samt sin matlagningskurs.

Och så väntar vi finbesök från Sverige i morgon igen. Denna gång är det Mattias och Therese samt deras töser som kommer. Skall bli jätte kul, får se vad vi hittar på med dem:-)


Själv så är mina dagar uppbokade med allt möjligt. Träning, mathandling, städning och tvättning (inför besöket;-), min målarkurs.

Igår var jag nere i Florham Park på våffelfika med SWEA kvinnorna. Tack underbara Pernilla för våfflorna, supergoda! Det var ju våffeldagen igår så då försöker man hålla på traditionerna. Vi var väl kanske ett 15 tal kvinnor i alla åldrar som dök upp, en kvinna firade 50 år i USA i början av april i år. Och hon pratade svenska precis som vem som helst i Sverige, så det känna ganska lustigt att vissa "bryter" på sin svenska efter några år utomlands ( tänker inte nämna några namn men tänk svensk blond kändis som kanske inte alltid bär så mycket kläder....). Har dock väldigt stor förståelse över att man kan glömma något ord på svenska och använda det engelska istället. Det är ju inte så konstigt när man vistas i denna miljön och ständigt är omringad av det engelska/ amerikanska språket.

Hade en svensk tjej här på fika på fm idag, så då fick jag ju bakat en kladdkaka att bjuda på och lite svenskt kaffe:-) Vardagslyx!!!

Nu är det strax dags att hämta barnen från skolan igen, denna stress ;-)


kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar