söndag 22 mars 2015

Girlscouts

Igår på förmiddagen var det dags för Alvas girl scouts att stå och sälja kakor utanför en mataffär inte så långt hemifrån. Inget ovanligt för mig som brukar stå och sälja saker/lotter bla för Föreningen Ellös :-)
Och det verkar som om Alva har ärvt mina talanger ;-) super duktig och med rätta blicken, leendet och frågan om " skulle du vilja köpa girlscout cockies för vår trupp", så fick sålt hur mycket som helst. 

Det kanske också beror på att det är en väldigt traditionell försäljning att girlscouts säljer kakor och att det nästan är samma kakor varje gång så de vet vad de vill ha. Och inte är det hembakt här inte, fick det berättat för mig att människor är så rädda för alla möjliga ingredienser och att andra har vidrör själva kakorna så det är köpekakor som gäller.




Här stod de och sålde idag, en annan helg längre fram står de utanför en annan affär.

Det fanns 5 olika sorter att välja mellan, och de är specialgjorda för girlscouts.


Festade till det med lite svensk påskmust till lunchen igår. Det är inte varje dag, men så gott det är! 



Igår kväll skulle Jakob hem till en kompis på bowlingsparty med övernattningen så undra hur trött han är sen när vi hämtar hem honom. Och han som har sin första utematch för denna säsong idag. Kan ju påminna om att det snöade ca 5-7cm i fredags, men som tur är töade det mesta bort igår...

Jag och Johan och Alva passade på att gå ut på restaurang bara vi tre. Lite mysigt att bara ha med ett barn i bland. Då vi alltid provar nya restauranger hade vi denna kväll valt " The 76 House" i Tappan. Det är en väldigt gammal restaurang, byggd 1668. Många kända personer har ätit där tidigare såsom George Washington. Restaurangen tjänade länge som mötesplats för patrioter i det revolutionära kriget och har även tjänat som "fängelse" för den mest ökända spionen Major John Andre. Inte ett riktigt fängelse utan bra en plats där han vistades ofta.







Jag och Johan valde en Ceasarsallad till förrätt. Det speciella i detta fall var att den gjordes från grunden på ett litet sideboard framme vid vårt bord. det blandades, äggula, olja, ansjovis, senap, parmesanost, krutonger, sallad, salt och peppar. Toppengod!!



Ja, ja Johan hann inte le han hade mat i munnen..hahaha

Sen valde jag en fiskgryta med linguini pasta. 

Supermätta och nöjda tog vi oss hem igen för att bara slappa lite i soffan framför Tvn.

Idag väntar som sagt fotbollsmatch utomhus, solen skiner men det blåser och är väl ca +3-4 grader ute. Det blir att ta på långkalsonger och mössa igen.


kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar