onsdag 4 april 2018

Årets "springbreak resa"

Efter att ha flyget från Newark till Miami och fått tag på hyrbilen och kört typ 2 timmar på fredagskvällen (till Tavernier ute på Florida Keys) kom vi äntligen fram till första hotellet vi skulle stanna på. Detta kallar vi bara "övernattningshotellet". Det var inget speciellt med det, jag och Alva fick sova i bäddsoffan men det gjorde inget för vi var så trötta att vi slocknade direkt ändå.
Däremot när vi vaknade på morgonen och tittade ut och det var blå himmel och palmer och alldeles underbart så känner man sig bara så sprudlande glad.




Efter en god frukost på ett närliggande ställe som de på hotellet rekommenderade begav vi oss ner till själva Key West. På vägen ner stannade vi för att först vada i det turkosa vattnet och nästa stopp för att hänga på en strand en stund och bara njuta av solen och värmen.


Jag och mina "små" barn!








Alltså det är så man blir alldeles salig!



Vi hann nästan inte stanna bilen innan Johan slängde av sig sin t-shirt.



Så här glad blir man för lite turkost vatten!

 Standstoppet blev Bahia Honda state park, mest känd för sina ständer och sin nedlagda järnvägsbro.
1912 invigdes järnvägen från fastlandet till Key West men redan 1935 så förstördes bron av en våldsam orkan. Återuppbyggnaden av järnvägen ansågs för dyr så 1938 byggde man om bron till US highway 1 istället. Denna bro stängdes sedan 1972 och ersattes av en ny fyrfilig bro.











Väl nere i Kew West checkade vi in på hotellet och drog ner på stan för att käka lite middag och få första semesterdrinken. 


Första kvällen åt vi på en grym restaurang ute på bryggan.
God mat och fantastisk utsikt.

Motljus....

Finljus!!


Semesterns första Mojito 



Utsikten från vårt bord...


Efter middagen strosade vi nere på boardwalken och kollade solnedgången. Besökte Duval street med alla sina affärer och barer och restauranger. Jag och Johan var inne på Key West Rum Distillery och provsmakade säkert 6-8 olika romdrycker. Naturligtivs kom en med oss hem...








Vi hittade starten på US highway 1. Mile 0 skylten. Hela Florida Keys är ju uppbyggt på ett system med utgångspunkt från 0 i Kew West och "miles" vis uppåt mot Miamihållet.








Hela Key West kryllar av lösa tuppar och hönor. Ett fantastiskt kucklande. Kan säja som så att de är där även om det inte är påsk!!







Innan solen gick ner....










Fiskarna stod och filéade sina fiskar på bryggan



Eftersom vi var ute i Key West var vi bara tvungna att äta Key Lime Pie och inte bara traditionellt utan som glass och på pinne. Detta blev dagens efterrätt!














kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar