söndag 18 september 2016

Rodeo

Torsdagens fotbollsmatch resulterade i vinst 3-1 mot Demarest. Fredagens fotbollsmatch slutade 3-0 till oss mot Bergenfield. Känns ju ganska bra än så länge.
I fredags hade jag min första glassförsäljning på Alvas skola, Holdrum School. Ja, visst är det konstigt PTA ( Parent teacher association)  typ motsvarande föräldraföreningen säljer glass på skolan en gång i veckan. På detta sätt blir det en hel del i PTA kassan, varje glass kostar 1 dollar. Pengarna går tillbaka till skolan i form av speciella böcker, nya mattor, redskap eller annat som behövs på skolan. In direkt är det ju föräldrarna som betalar och rustar upp skolan medan barnen får njuta av en glass.

I går morse, lördag, hade vi planerat att åka ner till södra New Jersey och gå på en riktig rodeo med tjurar, hästar och en massa cowboys. På vägen ner stannade vi i vårt favorit ställe, Ocean City för lite lunch och en sväng på boardwalken. Dessvärre blev det inget bad även om stranden var knökfull med människor. Hade liksom inte riktigt tid till det plus att vi faktiskt var lite mätta på bad och strandliv.

Nästan 30 grader varmt och strålande solsken




Fullt med människor på stranden



Sen bar det av till Cowtown för att gå på denna rodeo. Vilken kväll, vilken show och jösses vad människor. Visst var det häftigt att se detta i verkliga livet men ibland så tyckte vi allt synd om dessa djur som blev fångade i olika grenar. Vinsten för den bästa cowboyen denna kväll var 70.000 dollar. Inte illa pinkat, det är nästan så man skall ta upp sina ridkunskaper ( har typ suttit på en häst max 10 gånger i mitt liv hahaha)



Var en tv inspelning på plats, visas på NJ4 på torsdag...

Min Cowboy!





Insläppet började 18.00 och vi var där ca 18.30.
Då höll de på med att platta till området.


Alla åldrar var Cowboys!
 Innan allting började höll naturligtvis en Cowboy en bön till alla som skulle tävla under kvällen och alla som var med och medverkade på ett eller annat sätt ute på arenan.
Och så var det naturligvis nationalsången - The Star-Spangled Banner.





Sen var det dags för cowboysen att visa sig duktiga på sina tjurar. Det var inte många sekunder som de kunde sitta kvar. Men jag var allt imponerad att de ville göra det.








Efter det skulle de jaga en tjur och brotta ner den på tid. Tyckte nog denna delen var den som var jobbigast att titta på. Tjuren tvärnitade ju när den fick lassot runt halsen.






Brottning

Sen skulle de rida på unghästar. Tanken var att de skulle klara sitta kvar på hästens rygg i 8 sekunder utan att vidröra hästen med sin fria hand. En del klarade det, men en del ramlade av.






 Nästa gren var att försöka fånga in en kalv och få ner den på rygg och bilda deras ben.
Samma här, de stackars kalvarna blev ju nästan strypta.
















En ganska stor Cowboy stövel:-)

Nöjda med dagen begav vi oss till hotellet. Dagen efter (idag) skulle vi göra några stopp i Philadelphia innan vi åkte hem.
Besökte Betsy Ross bostad. Betsy Ross var ju kvinnan som sydde den första amerikanska flaggan. 







Här bodde hon med sin man och 5 barn. 

Ibland måste man bara sätta sig och vila lite....
 Tog en sväng in på saluhallen - Reading terminal market. Jag och Jakob köpte var sin frukt/ grönsaks shake. I min var det morot, rödbeta, ingefära och gurka. I Jakobs var det jordgubbar och ananas. Johan och Alva valde att köpa frukt i stället.

Min är den röda och den rosa är Jakobs!

Matchade tröja bra!

Åkte och sprang eller i alla fall gick upp för Rocky steps, som egentligen heter Art museum step. Trappan har 72 steg och det känns allt i benen när man tog sig upp för trappan. Skall ju också sägas att det var 30 grader varmt ute och väldigt hög luftfuktighet. Och så fick vi ju passa på att titta på statyn som Sylvester Stallone var med och tog fram för filmen " Rocky 3"

Rocky statyn





På morgonen hade de haft en 21km springtävling som utgick härifrån därför är det lite rörigt.



Trevlig helg med många nya intryck igen....

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar