lördag 10 september 2016

Bilar och biltvätt

Skolveckan har flutit på bra. Alva började skolan igen i tisdags. Hon har också fått bra lärare, många samma som Jakob hade när han gick i 7th grade.
Själv har jag hunnit vara på Yoga, en 5 km promenad i denna hetta och ett spinningpass. Tycker det känns skönt att komma igång igen på riktigt har ju bara blivit lite sporadisk träning denna sommar. Och med tanke på all god mat här så måste jag träna, hahaha.

Igår kväll var vi på en bilutställning i grannsamhället Ridgewood och Alva hade med sig sin kompis Mia. Volvo skulle ställa ut några gamla veteran Volvo bilar samt deras nya bilar XC90 och

En härlig folkfest där hela E Ridgewood avenue var avstängt. Inte varje dag som man kan promenera där annars, lite som när Avenyn i Göteborg är avstängd för diverse kalas.



En liten favorit emellan alla lyxbilar

Mia tyckte denna passade hennes storlek perfekt!

För denna bil hade blivit svårt att komma in i ...hahaha

Hade bestämt att vi skulle äta middag ute med familjen Sjölander, denna gång blev den et Italiensk restaurang som jag inte varit på tidigare, Piccolo Bistro. God mat i trevlig miljö!                                        

När vi var tillbaka hemma hann vi se säsongens premiäravsnitt av Skavlan. Denna härliga man som jag för övrigt kommer träffa den 21 september:-) Jakob och Alva hann knappt sätta sig i soffan innan de däckade. Det är hårt att vara i skolan en hel dag i denna värme ( Alvas skola hade 95F inomhus idag vilket motsvarar 35 grader celsius.) Tror inte att denna värme hade funkat inomhus i skolorna i Sverige där vi har arbetsmiljölagen.
Jakobs idrott var inställd på hans skola pga att det var för varmt både ute och inomhus.


Tur att Johan orkade hålla sig vaken ;-)




I morse var det dags att hoppa ur sängen tidigt igen. Jakobs fotbollsträning startade 08.30 och efter det så var det dags för lagets biltvätt.




Jakob i vit träna med 95 på ryggen



Alva och jag spenderade förmiddagen med diverse läxor både amerikanska med även svenska. Hon kämpar på med svenska på distans från Sofiadistans i Stockholm även i år. Måste ju se till att hon kommer ihåg svenska språket och att hon har betyg i svenska när vi väl flyttar hem igen. Jakob fick sitt slutbetyg för årskurs 9 förra terminen så han slipper läsa svenska detta år. Känner att jag också borde gå en kurs i svenska för oj vad min ordföljd blir konstig ibland.

Johan åkte iväg på en lite tur på morgonkvisten för att kolla på lite bilar. Känns ibland som om det är det enda som finns i hans huvud....

Nu är det lite förberedning för kvällens aktivitet som gäller. Vi har bjudit i några vänner på lite BBQ.

kram kram













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar