måndag 5 september 2016

Fullspäckat, som vanligt....

Känner att min tid till att bara sitta ner inte finns kvar längre. Eller är det nu den börjar när barnen är tillbaka i skolan igen.
Denna vecka som passerat har varit fullspäckad. Var och fixade mitt hår på mitt vanliga ställe " klipp och vin party", vad jag gillar dessa kvällar. Vi bara sitter och fnissar och utbyter information ( skvallrar) och så dricker vi vin och blir fina i håret samtidigt. Kan det bli bättre?

Jakob började skolan förra onsdagen den 31 augusti. Det var endast freshman elever ( dvs de som skall gå första året på High school) som var där denna dagen, en superbra idé tyckte vi alla. Få några timmar på skolan med all information och få möjligheten att hitta sina klassrum i lugn och ro utan att alla äldre elever är där. Dagen efter den 1 september började hela Pascack High school alla 4 årskurser.
Jakob var supernöjd med sina första dagar denna veckan. Verkar ha fått toppen lärare som är intresserade av att lära ut sina ämnen och är intresserade av ungdomarna. Han var även nöjd med eleverna som var i hans klasser, både elever från Rivervale men även från Hillsdale.
Nya ämnen för Jakob detta år är bla Italienska, Webbdesgin, technological design. Skall bli spännande och se hur han klarar det....

Liten har blivit stor!


Har hunnit med en tur med Alva till kiropraktorn, denna rygg som verkar bli bättre och bättre. Hon var supernöjd när hon var klar, alla ställen hade "knäckts" bra och kiropraktorn sa " tremendous" flera gånger. Ett uttryck som han säger när han är super nöjd, jag och Alva brukar skratta åt det.

Alva åkte med sin kompis Hannah och hennes familj upp till deras "lakehouse" mellan fredagen-söndagen. Roligt för henne och ganska lugnt för oss ;-)

I lördags stod Jakob och några killar från hans fotbollslag och sålde biltvättsbiljetter utanför en mataffär. Jag var volontär som förälder och fick många kommentarer på "är det din fina blonda kille". Visst är det så en mammas hjärta smälter när man ser sitt barn var artig, trevlig och så fin och samtidigt få sådant fint beröm.
Killarna fick denna dag in närmare 800 dollar på totalt 4 timmar, vilket motsvarar ca 6500 kr. Inte illa eller hur?
Nästa lördag den 10 september skall de stå och tvätta bilarna alla dessa bilar ( det är tur att många bara köper biljetterna för att stödja laget och sedan inte kommer och tvättar sina bilar...) Vi får väl se hur mycket de får slita nästa helg.








På lördagskvällen var jag och Johan hembjudna till en av Johans kollegor på en BBQ fest. Vilket ställe, vilken mat och vilka underbara människor vi träffade.  

 




Söndagen tänkte jag och Johan gå en promenad och äta lite lunch ute på restaurang för oss själva. Jakob tänkte hänga med sina kompisar. Sagt och gjort jag och Johan åkte iväg till Nyack Beach ca 20 min norrut och skulle utgå därifrån. Min tanke var väl en "söndagspromenad" i sakta mak och med en god lunch. Den lugna promenaden började bra i ca 3-4 km tills vi kom till en backe och valde att se vad som fanns ovanför backen. Backen var superbrant och naturligtvis var det väldigt varmt ute ca 30 grader. I alla fall väl uppe så fanns en sjö, vilket var ett trevligt ställe att promenera runt så vi fortsatte och fortsatte. Denna promenad spårade till slut ut och vi var lite vilse i pannkakan och tänkte gena vilket var omöjligt för att komma tillbaka så denna sköna lugna promenad blev värsta hikingen i över 15 km. Så när vi efter mycket och och men kom tillbaka till bilen 2,5 timmar senare var vi urhungriga och supersvettiga så det blev att beställa hem goda sallader och sitta på vår egen altan istället för att gå ut på restaurang.
Eftermiddagen/ kvällen spenderade vi vid poolen och lyssnade på P1 sommar - Kicki Danielsson och Alexander Bard. Vilka människor!


Se så nöjd han är, vi har bara hunnit promenera ca 2 km....hahaha

Idag måndag är det Labor day här i USA, vilket gör att Johan och barnen är lediga från skolan. (Alva börjar inte skolan förrän i morgon den 6 september.) Så vi valde att spendera denna dag på Six flags, en jätte stor nöjespark 1,5 timmar söderut. Perfekt väder och en härlig dag tillsammans med många åk i diverse bergbanor ( dock inga för mig för de går för fort eller är för högt upp eller så snurrar de...)


Lite mulet men varmt när vi kom på morgonen.






Alva och Jakob sitter på andra raden till höger








Åh vad glad Johan är, 1 sekund senare blev han dyngsur....


I morgon börjar verkligheten igen....Känns ganska skönt tycker jag ;-)


kram kram








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar