måndag 15 februari 2016

Montreal dag 2

Innan vi drog hemåt igen var vi bara tvungna att åka och titta på ett par saker till.
Först var vi bara tvungna att åka ut till Biospere på Saint Helen´s Island. Biospere är ett miljömuseum som tyvärr var stängt på måndagar men vi promenerade runt och spanade in denna byggnad från alla håll. Den är byggd i stål och är 76 meter i diameter och 62 meter hög. Från början när den byggdes inför EXPO 67 så var den täckt med akryl mellan stålkonstruktion för att kunna hålla en jämn temperatur inomhus. Men 1976 när de skulle fixa lite och svetsa på stålkonstruktionen så brann all akryl upp och byggnaden blev stående till mitten av 1990 talet innan staden beslutade att försöka fixa dem. Idag är muséet igång men utan akrylen vilket gör att luften kan passera genom byggnaden.






Med staden som bakgrund.





Vi tog en tur med vår bil på Grand Prix banan, lite coolt! Lite svårt att se att det är fullt hålligång och ett race här till sommaren. Dagens väglag var lite snöigt...



Bilden lånad på Internet. Man ser Biospere i bakgrunden.

Avslutningsvis i Montreal på detta äventyr så tog vi oss till en byggnad som vi alla fyra bara älskade. Vem vill inte bo så här??
Dessa lägenheter  "Habitat 67" byggdes inför EXPO 67, och tanken var att bygga en miljö som inte är enformig och trist och genom att bygga i moduler gick det att massproducera utan att det ser likadana ut. Vi tyckte alla det var jätte häftigt!





Sen var det bara att tuta och köra hemåt. Strålande sol och klarblå himmel när vi lämnade Montreal på förmiddagen och snöstorm och kaos när vi kom tillbaka hem till Rivervale.
Skall jag behöva skotta i morgon eller har det redan töat bort då, vi får väl se i morgon. Nu är det dags för sängen....

kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar