måndag 15 februari 2016

Lake Placid

Efter skolan på fredagen drog vi norrut målet var Lake Placid. Lake Placid är ett samhälle uppe i New York State som har haft två vinter OS (Olympiska spel), både 1932 och 1980. 1980 är nog året som vi i Sverige minns mest, det var det året som Ingemar Stenmark tog två vinter OS guld, ett i slalom och ett i storslalom. En fantastisk anläggning, supersköna backar och trevlig atmosfär. Och det bästa av allt var att de hade en gondol så man slapp sitta i kyla och blåst. Vi verkar ha lite otur med helgerna som vi väljer för skidåkning, denna lördag som vi valt att spendera i backen hade vi -17F och det motsvarar ungefär -27 grader celsius. Så det var en aningen kallt även för oss vikingar. Men vi är inte dem som är dem utan vi åkte från tidig morgon till sen eftermiddagen, man fick bara åka in och värma sig lite då och då.
Vi träffade på ett riktigt original under lunchen som åkte med bara pannband och skidglasögon och riktigt gammaldags förhoppningsvis fodrade tweedbyxor. Han var säkert minst 70 och blev glad när vi sa att vi var i från Sverige, då lyste han upp och berättade att han hade minsann Ingemar Stenmarks autograf, dock hade han fått dem vid någon världscup i slutet av 1970 talet och inte då han tog OS gulden. Men ändå!
Sen träffar vi en trevlig Italienare i gondolen som sen 10 år tillbaka bodde i Montreal som vi skulle åka till när vi var färdiga i backen. Han gav oss några tips och idéer på vad man skulle se och göra i Montreal och framför allt vilken väg dit man skulle ta.



Vilka backar!!!




Svenska flaggan!



Kalasfint väder förutom kylan och inte mycket folk

Lite kallt, tack för gondolen!



Efter dagens skidturer i backarna så hade jag spanat in att de hade en vingård i Lake Placid och inte med vilket namn som helst:-)
Naturligtvis var vi bara tvungna att ta oss dit och ha en vinprovning.



Lite skumpa och vin blev dagens köp efter vinprovningen!

Superlyckad, lördag!
Möra, lite kyliga men lyckliga drog vi vidare till Montreal, Kanada!

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar