onsdag 3 februari 2016

Bakkurs

Idag har det spöregnet men det har inte gjort någonting för jag har varit iväg på bakkurs med några av mina vänner. Denna gång har vi lärt oss att göra egna croissanter. Hur roligt som helst!

Det enda med croissanter är att ha tålamod för det tar en väldans tid. Vi gjorde alla momenten även om vi började med en redan färdiggjord deg.

När degen är gjord skall den vila helst några timmar i kyl, så man kan egentligen förbereda dem dagen innan man vill ha dem.
När degen är jäst och klar skall man vika dem i tre olika moment med en vila på någon timma mellan alla momenten, sen jäsa i en timma och sen in i ugnen. Klart!

Skall se om jag kanske kan sätta en deg hemma i morgon och ha nybakade croissanter till frukost på lördag.


Andra vikningsmomentet - boken


Olika fyllningar, vanliga, med choklad, med ost och skinka och sylt


Visst ser det ut som om de är bakade på ett bageri?!

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar