måndag 8 februari 2016

Macy´s

Min kompis ger inte upp, om jag har glömt eller inte ser henne så visar hon det väldigt tydligt. Jag stod i det lilla köksfönstret och diskade och hade tydligen glömt slänga ut lite mat till henne på morgonen. Då gör hon så här....

Ser ni henne, hon har hoppat upp på fönsterbrädet.


Hade en skön helg, bakade croissanter till frukost i lördags. Hade satt degen dagen innan och gjort alla dessa vikningar så på lördagsmorgonen var det bara att kavla ut och vika till dem och jäsa dem innan de åkte in i ugnen. 
Johan spenderade lördagen i garaget och grejade, Alva var med sina vänner och fixa naglarna, Jakob höll kontakten med sina vänner via Skype och jag bakade och sydde. Vänner till oss väntar smått inom de närmaste veckorna och de vet att det skall bli en kille så då får jag ju ta och sy ett täcke till honom.


Så här blev resultatet!

 Söndagen var det dags för konfirmationsläsning igen, börjar ena bli lite tjatigt nu....
Jag, Johan och Alva hade spanat in att besöka Macy´s på Herald square inne i NY. Det är väldens äldsta Department store  - varuhus. Byggt och färdigt 1902, alltså en bra bit över 100 år gammalt.
Macy´s har den första moderna rulltrappan i världen, vissa delar är gjorda i trä. Macy´s är 10,5 våningar högt och sträcker sig över ett helt kvarter och har inga fönster så det är nästan som att gå på ett kasino där inne. Man har svårt att lokalisera sig och hitta ut igen.

Deras skylt på utsidan ser ut som deras påsar :-)


Bild lånad från nätet


Johan och Alva på väg upp....





 Naturligtvis blev det lite promenerande också, kan ju inte låta bli att njuta av denna fantastiska stad. Vi tyckte allt att det var väldigt lugnt och stilla inne på Manhattan idag (söndag) och kom efter mycket om och men på att det var Super Bowl idag så många är nog hemma och tar det lugnt och förbereder sig för avsparken vid 17.30.
Vi mötte upp ett par vänner till oss och tog en lunch tillsammans nere vid Madison square park. Har hittat en lite schyst italiensk restaurang, Obica Mozzarella bar. Efter lunchen promenerade vi över till Eataly för att få ytterligare lite Italiensk stämning. Skulle kunna shoppa ihjäl mig på alla deras underbara produkter, pasta, olivoljor, ostar, korvar, kött.....



Isen måste ju prepareras på morgon vid Rockefeller .


Alva når precis upp till den svenska flaggan!


5th av.

Hur lugnt som helst på 5th avenue. 

 Jakob hämtades och så bar det av hem till lugnet igen och bänka oss framför tv:n för Super Bowl:-)
Vi försöker lära oss reglerna och bli intresserade men vi är inte riktigt där ännu...

kram kram






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar