torsdag 18 september 2014

Sjukhusbesök och "back to school night"

Då har vi varit på akuten med Jakob.
Han har de senaste dagarna klagat på ont i förtterna, på själva ankelknölarna. Och i tisdags när jag hämtade han från skolan kunde han knappt gå, det såg ut som om det var en 100-årig gammal farbror som kom linkande till bilen.
Det var bara att ringa till läkaren som tyckte vi skulle ta oss till akuten - ER (Emergency room). Och för mig som följde tv programmet "Cityakuten" och även "House" för några år sedan blev ju trots allt lite road över att få komma dit....

Men inte Jakob stackarn, med ont i fötterna hasade vi oss in genom dörrarna på "Main office" på sjukhuset och det var som en finare hotellobby:-)
(Vi hittade inte riktigt vart vi skulle ta vägen....)
Med ljuv musik och sköna fåtöljer i foajen var det bara den öppna spisen som saknades och ett glas vin :-)

Efter att sjuksköterskor och läkare hade frågat, klämt och kännt på hans stackars fötter så beslutades det att båda fötterna skulle röntgas för att se att ingenting var brutet.
Så ont i fötterna hade han!! och han brukar sällan klaga på någonting i onödan.

När svaren kom visade det sig att BÅDA fötterna var stukade men det högra var värre än den vänstra. Tur att inget var brutet i alla fall.
Ingen gymnastik eller fotboll förrän fötterna är återställda. Nu har vi en ledsen kille som haltar fram med skydd kring anklarna.




Igår var jag och Johan på "back to school night" på Jakobs skola - Holdrum. Det är ungefär som föräldramöte eller rättare sagt möjligheten att få komma in i skolan och se hur allt är.
Upplevelsen var som Johan sa - "speeddating" på högsta nivå!!

På mindre än 2 timmar skulle jag och Johan följa Jakobs schema och besök de klassrum och lärare som han har under dagarna. Alla dagar ser likadana ut. Men vår dag blev 2 timmar istället för 7 timmar, in och ut i klassrum efter ett schema med 8 minuter i varje rum och 3 minuter att ta sig mellan klassrummen. Och jag kan ju sägas som så att det är över 400 elever på skolan och de flesta var två föräldrar per barn. Barnen var inte med, så det cirkulerade ca 800 yra hönor i skolan som inte visste vart man skulle.
Alla lärare var supertrevliga men som vanligt några man tycker bättre om än andra.

Allt gick i slutändan väldigt bra, men så trötta vi blev...


Skolbänk á la amerikansk...

Jakobs första klassrum för dagen, Advisory rummet (mentorsrummet) där de också har sina skåp.


Idag har det blivit en tur till IKEA med lite smått och gott:-)

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar