måndag 4 februari 2019

50-års kalas och promposal

Förra veckan vara ungefär som vanligt. En del träning, spinning, gympa och långa promenader med hundarna. Lite shopping och inköp av 50-års presenter. Fika med vänner. Johan kom hem från sin två veckors tripp till Sverige. Vilket betydde julafton för oss andra.
Massa godsaker, ost, lösgodis till barnen ( själva har jag ju mitt godisuppehåll...), disktrasor, kaffe, hushållsost, skvallertidningar osv.
Johan var på MRI med sitt knä, redan dagen efter sin hemkost ( han var ju ändå jetlaggad), för att se vad det är som spökar.
Alva hängde med sina tjejkompisar på fredagskvällen. Mycket läxläsning för barnen. Det är ju en ny termin och mycket att hålla koll på redan från starten.

I lördags var jag och Johan på 50-års kalas till vår vän Ola. Han fyllde egentligen på onsdagen med själva överraskingsfesten var på lördagen. Och jag tror nog han blev överraskad alltid även om han kanske anade att någonting, någongång skulle hända.
En fest med mycket skratt, god mat, mycket Champagne ( det var det enda jag drack under kvällen...) Många fina vänner som kom, både sådana som vi träffat innan men även några vi inte träffat tidigare som kom med flyg från Sverige för att överraska. Kul!








Jubilaren till vänster!

Agneta höll ett fint välkomst tal!

En härlig buffé uppdukad med massa gott

Mums!





Jag och Johan hade skrivet ett tre A4 arks långt tal med diverse grejer som vi gjort tillsammans genom dessa 5 år som vi känt Ola. Tror det var mycket uppskattat. Ett par vänner hade gjort en sång som de framförde. Olas mamma, Agneta och en kompis tjej sjöng också en låt som de hade skrivit själva om Ola. Olas chef ( CEO för Volvo härborta) höll ett fint tal om hur bra Ola var på ett professionellt plan. Så det var en riktigt trevlig kväll som avslutades med dans och tre olika sorters tårtor.


En chokladtårta

En marängtårta

En frukttårta



På Söndagen dagen efter kalaset hade vi tänkt åka upp och åka skidor. Men eftersom vi inte var hemma förrän efter kl 2 på natten och jag faktiskt inte bokat någon hundvakt valde vi att åka in till stan några timmar istället.
Stålande solsken och efter några timmar blev det 13 grader varmt, helt perfekt. Vi strosade runt i Soho och så passade vi på att äta lunch på Café Habana. Mmmm, bara älskar deras fisktacos.




Jakob har en kompis som heter Hope som är väldigt duktig på att måla. Hon har fått turen att fått ställa ut en av sina tavlor på Soho Ink inne i stan. Vi var ju bara tvungna att gå förbi skyltfönstret för att fota.
Nackdelen var att huset på andra sidan gatan reflekterade i fotot hela tiden, vilket gjorde att jag gick in och förklarade att vi kände konstnärinnan och frågade om det kunde svänga på tavlan så vi kunde få fota dem.






Hope Buzzelli 


Lunchdags!



Den obligatoriska majskolven med ost och chili på.

Bara älskar New York!

På seneftermiddagen när vi kom hem och det fortfarande var hyfsat varmt och ljust ute åkte jag och Jakob ner till Olivias hus.
Jakob hade förberett en "promposal", han gick på vårt Sverige tema. Iförd en Sverige t-shirt och med en påse med Olivias favoritgodis och en skylt åkte vi till hennes hus.
Jag ringde på dörren och Jakob stod beredd nere på trappan tills hon öppnade och frågade om hon ville vara hans date på "prom". Så gulligt. Han gav henne en likadan t-shirt som hon fick ta på sig. Naturligtvis sa hon JA!





Lyckligt slut på en bra helg!

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar