måndag 11 februari 2019

Gospeltur

I går, söndag, var vi inne i stan. Vi hade sedan länge tillbaka bokat in att hänga med på en gospeltur till Harlem. En julklapp ifrån barnens mormor och morfar. Tyckte att lite kultur kunde vara nyttigt!

Vi mötte upp vår guide vid Time Square och sattes i en buss. Guiden som förövrigt var väldigt rolig berättade mycket historia om Manhattan, befolkningen, byggnader osv. Själva bussresan tog säkert typ 2,5 timma tur och retur. Och så var vi under en timma inne i en kyrka uppe i Harlem och lyssnade på Gospel. Det är inte alla kyrkor som tar emot vem som helst men detta företag som vi bokat genom har samarbete med ett antal olika kyrkor i Harlem och Brooklyn.

Mycket trevlig och lärorik dag och vilken stämning det var inne i kyrkan. Där ligger Svenska kyrkan i lä. Svenska kyrkan borde poppa upp sina psalmer mer och få ett gung inne i kyrkan. När musiken flödade inne i denna gospelkyrkan så rycktes man lätt med i stämningen.
Vi ( vår familj) blev t.o.m omnämnd inne i kyrkan som att det var svenskar på besök. Vi var de enda svenskarna med på denna turen. Annars var det Australiensare, Österrikare, tyskar, amerikaner osv.


Hearst byggnaden, byggd 1928 och slutförd 2006.

Två turister på en buss....






Alexander Hamiltons hus




Kyrkan vi besökte.



Ser ni damerna i den ljusblå klänningen och den bruna klänningen?

Folk stod och satt ner samtidigt och gungade till musiken




På vägen tillbaka till Time Square stannade bussen till vid Apollo teatern. Gamla nyheter för oss som redan varit där när Svensk TV gjorde sin inspelning "En kväll i New York".







Efter vår tur han vi med en brunch på stan innan vi var tvungna att åka hem till Harry. Per hade varit hemma och släppt ut honom och lekt lite med honom på förmiddagen.


Naturligtvis blev det Mimosa till Brunchen!

På kvällen när vi kom hem var det bara att plocka ihop det sista för Johan, innan taxin kom för att hämta honom. Ännu en veckas jobb i Charleston.
Tur att det bara är tre nätter tills jag och barnen åka dit också....


kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar