måndag 1 januari 2018

Nashville

Vår julresa i år började på julafton då vi åkte från Newark airport till Nashville. Det skulle bli min musikresa!! Äntligen!!
Nashville, staden där Countrymusiken flödar. Kanske inte just över julafton och juldagen och framförallt inte när det är minusgrader och blåser småspik. Det var tur att vi hade varmare kläder med oss och mössor och vantar för det behövdes. Men visst fanns det countrymusik, butiker som sålde cowboystövlar, rutiga flanell skjortor och cowboyhalsband ni vet dem som vi svenskar hade på slutet av 80-talet då cowboystövlar och cowboyboots var populärt.

När vi kom fram på julaftonen och hämtade ut bilen från flygplatsen tog vi oss till hotellet och sedan vidare in till stan för lite middag.



















När vi stod och väntade på Shuttle bussen tillbaka till hotellet,
 var det så kallt att Johan fick ställa sig på en lampa och värma sig.

Juldagen började vi med att åka upp till Gaylord Opry land ( namnet är ju hur kul som helst...)
Ett maffigt ställe där man kunde få lite julkänsla och så var det öppet. Det flödade av musik av alla dess varianter.








Så vackert!

Stället var hur stort som helst...













Levande julstjärnor

Vi var ju tvungna att prova lite cowboyhattar också för skoj skull.








Vi besökte Johnny Cash museet, åkte en liten tur i staden och kollade in alla musikstudios och så var vi på Country music hall of fame och mycket mer.















Påminner om tavlorna som farmor Laila gjort till alla barn och barnbarn



Tjusiga scenkläder eller hur?? hahaha

Många guldplattor....

Naturligtvis skall det sjungas en del också!




Ser ni Alva inne i "sound hole"





























Var uppe i Hendersonville och besökte Johnny Cashs gravsten. Kyrkogården han och hans fru ligger begravd på är mycket annorlunda än kyrkogårdarna här uppe i New Jersey. På denna fanns det blommor om än i plast.






På kvällen hittade vi en kul sak. Det var en tur man gjorde med bil, typ ute på en gigantisk åker där de hade ställt upp en massa julpynt i olika färger och så åkte man i sin bil och lyssnade på en viss radiokanal med musik och då föll alla polletterna på plats för ljusen blinkade i takt med musik. Hur häftig som helst. Turen tog säkert 20-30 minuter och alla körde utan ljus på bilen så det var ganska mäktigt. Nedan bilder få ni tänka att de blinkar i takt och ibland blir helt svart.....





























 Några trevliga men väldigt kalla dagar i Nashville, Tennessee ( vår 24:de delstat). Men nu drar vi vidare...

kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar