söndag 27 augusti 2017

En snabb helg

Igår hikades det i Tallman Mountain State park, inte långt hemifrån men så mysigt.




Först var det stigar i skogen som sedan ledde oss ner till Hudson River och sen vidare upp på toppen. Skall säga som så att "trappan" upp på toppen kommer kännas i benen på måndag morgon.
På toppen av berget kunde man se ner till Piermont och Tappan Zee Bridge. Så fint!



Familjen Windt!

Efter promenaden åkte vi till "The filling station", på road 9W, en före detta bensin station som numera är en super mysig fikaställe/restaurang/hamburgebar/ och med väldens godaste glass.
God mat och skönt häng!!

På kvällskvisten tog Johan och jag en tur med hans lilla bil till Ridgewood och "poppade" in hos Ola och Agneta på ett glas vin. Det är inte många vi bara kan komma förbi till utan att det blir jobbigt. En kaffe på dagtid och en öl eller ett glas vin på kvällstid.

Idag, söndag, har Jakob varit hemma i vårt gamla hus på poolparty, igen. Jag, Johan, Alva och Harry tog en dagstur till Connecticut. En sväng förbi lyxiga Rye ( NY state) med sina stora flådiga villor alldeles vid havet.






Sen en tur vidare till Old Greenwich för att promenera och bara njuta av havet. Men där blev det stopp, tyvärr var inte hundar välkomna förrän efter badsäsongen den 1 december. Så vi skall försöka åka tillbaka hit en annan dag utan Harry eller så får vi vänta tills efter den 1 december. Det kan ju fortfarande vara skönt att vara nära havet så och njuta av friska briser.

Så dagsturen slutade i Stamford istället i en annan park nere vid havet. Där vi för övrigt misstog oss om parkeringen som var 25 dollar om man körde innanför bommarna. Men det fanns hur många parkeringar som helst utanför vilket gjorde att vi valde att parkera på istället, vi skulle ju bara ta en sväng på 15-20 min. Inte bara vi utan hur många bilar som helst parkerade där. När vi efter en skön promenad ner på stranden kom tillbaka till bilen hade vi en böter på 80 dollar. Att man inte blir tokig. Ingen information om att man skulle betala någon annanstans. Typiskt!!












På vägen hem fick vi äran att köra på nya Tappan Zee Bridge, vägbanan som går från NY state till NJ state. Från NJ till NY hade inte pinat ännu.




Gamla bron till vänster och nya till höger

Jippi äntligen!

På kvällen hade vi våra vänner Lisa och Jeff över på lite vin och tilltugg. Ville passa på att tacka dem för hjälpen med vaktningen av vår pool under veckorna vi var i Sverige i somras. Då de bor väldigt nära oss ( gångavstånd) så passade de på att poola när de ändå var här och tömde filtren och fyllde på med klortabletter.

Skön kväll och ett gott slut på denna vecka!

kram kram






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar