måndag 21 november 2016

SWEA julmarknad

Dagarna går alldeles för fort....
I fredags hade de öppet hus på Alvas skola för föräldrarna. Vi fick komma och var med medan barnen hade sina ordinarie klasser. Johan hade mycket att göra på jobbet och kunde inte följ med i år, men han var där förra året. Jag fick äran att vara med på en Science klass där de höll på att arbeta med cellerna. Dagens experiment eller arbete vara att med hjälp av kakor och strössel bygga cellens utveckling från början till delningen. Det skulle bli fem olika stadier. När de var klara och betygsatta fick de göra vad de ville med kakorna. Slänga dem i soporna? eller äta upp dem?? Svårt val....

Då man inte får fota på skolan fick jag smygfota...

När lektionen var klar följde jag med till nästa lektion som var Language art där de också höll på med ett grupparbete eller rättare sagt förberedning för en presentation om en bok. Alva och en kompis höll på att göra en powerpoint presentation och att skriva om de olika sakerna de skulle berätta om. 
Sen var det dags att bege sig till matsalen för det är den obligatoriska glassdagen ( varje 1:a respektive 3:dje fredagen i månaden) som jag är ansvarig över. Brukar även hjälpa till med Pizzautdelningen dessa dagar för att jag ändå är där då.

Alva kände sig dassig när jag hämtade hem henne på kvällen så det blev ingen övernattning hos sin kompis denna gång bara häng i några timmar. Jakob var på kalas hos en killkompis och Johan var på grillfest hos en kollega så jag spenderade några timmar själv i lugn och ro på fredagskvällen.

På lördagen hjälpte jag SWEA damerna med att packa in alla deras varor i lokalen inför julmarknaden på söndagen. Blev några timmar kånkande på lådor och kassar. 




Söndag morgon åkte jag söderut igen till Montclair för att hjälpa till på SWEAs årliga julmarknaden. 
Var med i Caféet och i köket, var delaktig i tillverkningen av ca 350 mackor....
Vi gjorde laxsmörgåsar, räksmörgåsar, sillsmörgåsar, ostsmörgåsar och köttbullesmörgåsar :-)


Visst ser de läckra ut!

Lax smörgåsar

Och idag, måndag, har jag varit med en väninna på IKEA för att komplettera inför jul. Köpte bl.a en julskinka. De är lite luriga på IKEA för de har inte julskinkorna framme utan man får fråga efter dem och inte nog med det, de lägger den i kassan så man inte stjäl den innan man har betalt. Hmmm är det verkligen någon mer än svenskar som köper julskinka på IKEA? Och är det verkligen en svensk som tidigare har stulit någon skinka eftersom de har vidtagit åtgärder? Något att fundera över....

Har precis kommit hem efter att ha hämtat Alvis från hennes Polisakademi och efter min sista Italienska lektion. Är jag proffs på Italienska nu? Tror inte det men om jag får i mig ett glas vin blir det säkert betydligt lättare, hahaha :-)

Nu skall jag gå och lägga mig, i morgon väntar packning av våra väskor för efter skola och jobb drar vi söder ut för att fira Thanksgiving.


kram kram








Måndag igen och dagen har nästan hunnit passera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar