torsdag 3 november 2016

Årets Halloween firande

I måndags var det ju Halloween. Inte lika kul när det är på en måndag. Först skola hela dagen och så ut på "trick or treat" från skolan slutar till kl 20.00 ( Polisen i Rivervale har tagit samma beslut som förra året om att inga barn får vara ute och busa efter kl 20.00)
Här är det vanligt att man "trick och treatar" tills man är 18 år dvs går sista året på High School. Kanske lite mer bus än godis när man är äldre, men alla gator nästan svämmar över när alla barn och ungdomar och de yngstas föräldrar vallfärdar gator upp och ner.

Alva och två av hennes vänner hade planerat och köpt grejer för att vara " de tre blinda mössen". Inte för att jag är så insatt i det men det verkar vara något som är kul att klä ut sig till. Alva var utklädd på skolan och de hade tävling om bästa kostym, läskigaste målning osv. Jag tror inte att hon vann någon kategori i år för hon har inte nämnt något.








På Jakobs skola ( Pascack Valley High School) är det bara seniorerna som får vara utklädda, dvs de som går sista året/ 12th grade. Lite konstigt tycker vi att inte de yngre får klä ut sig men så har reglerna alltid varit på den skolan, så det är väl bara att inse att så är det.

Under eftermiddagen ringde det på dörren ett flertal gånger och den sötaste lilla prinsessa eller läskigaste lilla spöke kom och "trick or Treatade".

Alva vara ute med sina vänner och busade och fick med sig en hel del godis hem. Jakob var ute och rände med sina vänner också, eftersom de inte fick vara utklädda på skolan är blev deras utklädning lite enklare... Jakob var Zlatan/ eller någon svensk fotbollsspelare.


Allt godis måste ju vara i papper.....




Annars har veckan hittills varit som vanligt, förutom att förkylningen gått vidare till Johan....

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar