måndag 12 oktober 2015

Konfirmationsläger

Fredag eftermiddag och jag och Alva körde in Jakob till Manhattan. Han skulle tillsammans med 7 andra svenskar, 1 kille (som vi för övrigt känner) och 6 tjejer vara på konfirmationsläger denna helg. Att köra in till Manhattan på en fredags eftermiddag samtidigt som  det är långhelg (vi är lediga idag på måndag då det är Columbus helg) kanske inte var det bästa. En tripp som vanligtvis skulle ta ca 1,5 timmar tur och retur tog nästan 4,5 timmar. Det är tur att vi inte hade bråttom hem och att vi körde i god tid när vi skulle in till stan.

Jag och Alva  shoppade, njöt av sköna promenader med Bailey( hunden som vi passar denna helgen, samma hund vi passade för några veckor sedan). Hon är lite underbar nu som då. Och så har vi gjort klart hennes projekt om Taylor Swift. Ett arbete som det skulle sökas fakta om, skriva och svara frågor på och göra en poster som skall användas på den muntliga presentationen nu på torsdag då hon även skall vara utklädd som Taylor Swift allt för att gör presentationen mer verklig. Denna uppgift passade Alva som handen i handsken, hon älskar att sminka och klä ut sig. ( jag säger klä ut sig och hon säger klä upp sig;- )

Söndag morgon, fåglarna kvittrade och solstrålarna började stråla genom trädtopparna.


Blev upphämtad av en annan svensk familj vid 09.30 som också skall in på gudstjänsten och hämta barn idag. Konfirmanderna själva var delaktig i gudstjänsten, och det gick väldigt bra.



Svenska kyrkans präst Joachim Franzén.

Konfirmanderna spelade upp en teater

Jakob och Per förbereder inför nattvarden



Jakob på väg för sin första nattvard

Jakob tänder ljus



Alva skulle iväg på födelsedagskalas hos en kompis, de skulle på en klätteranläggning, även detta passade Alva perfekt. Hon är som en klätterapa med långa smidiga ben.

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar