onsdag 28 oktober 2015

American girl

Idag tror jag nästan att jag gjort det knäppaste någonsin. Har varit inne på Manhattan med en av mina amerikanska vänner, hon ville besöka "American girl" som är en dockaffär. Kul tänkte jag och följde med henne dit.
Detta visade sig vara en vääääldigt stor dockaffär där de gör dockor som ser ut som dig själv. Är du mörkhyad, rödhårig, kort hår, långt hår, vit, asiatisk eller något annat så kan du köpa din docka där. Har du glasögon, hörapparat, tandställning eller sitter i rullstol hittar du naturligtvis dessa grejer där också. Och naturligtvis fanns ju möjligheten att köpa likadana kläder till dig själv som till din docka.

För mig, helst sanslöst. Förstår idén med att du skall kunna hitta din jämlike, din spegelbild och upptäcka livet tillsammans med din docka. Inte nog med att det fanns hur mycket saker, kläder, örhängen, löshår som helst, de var dyra saker också. Nedan är ett litet axplock av vad som fanns inne i denna 4 våningsbutik.


SPA grejer fanns också

Din docka kanske jobbade som servitris

Eller bodde på en ranch

Matchande kläder.....

Glasögon och gillade och fika..

Naturligtvis har hon en bil också

Det fanns även en avdelning för dockor som behövde gå till läkaren, när de var färdig lagade fick de naturligtvis sjukhuskläder på sig när de åkte hem eller varför inte gips och kryckor om de hade skadat benet.....

Eller behövde en ny frisyr då kunde det ju går till hårfrisörskan inkl SPA

Naturligtvis kunde du ta med din docka på brunch eller varför inte ha ditt kalas här...
Var det så att någon av dina kompisar inte hade en docka kunde du låna i restaurangen
 med tillhörande stol som du fäster på bordet.

Kände genast att det var ganska skönt att Alva är lite för stor för dessa grejer för trots allt var det ju himmelriket för alla töser att vistas i denna miljö. Det var många där som fick hjälp av "personal shoppers" att köpa alla grejer på önskelistan.....

Liten promenad förbi Rockefeller och en lunch så var det dags att åka hemåt igen.


Jag och Marianne:-)

Lite höstpynt i bassängerna framför Rockefeller, älskar dessa färger och pumpor

Kram kram










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar