måndag 18 maj 2015

Födelsedagskalas och Baseball

I lördags fyllde Pia år och henne firade vi med paket och frukost/brunch ute på en diner.
Efter det åkte vi upp till New City och provade på att slå lite Baseball. Kan erkänna att det var ganska så svårt att få till en klockren träff på bollen men några fina träffar blev det för oss allihop.
Man måste ju bara prova denna sport då man är i detta land!!


Hela gänget! Man kan ju nästan tro att Johan trodde det var golf ;-)

Alva i väntan på sin tur

Framtida Baseboll spelare?

Alva inne i buren

Jakob i buren...




Här skall det svingas...

Jag själv i farten...

"Baseboll är en lagsport som utövas med ett basebollträ, en baseboll handske och en boll. Baseboll är en stor sport i Nordamerika och delar av Latinamerika. Baseboll är också en av de sporter som har störst antal licenserade spelare, ca 35 miljoner över hela världen.
Baseboll är världens bäst betalde idrott och 2013 toppade New York Yankees löneliga med 228 miljoner dollar för de 25 spelare som fanns i lagets trupp ( roster) när säsongen inleddes.

Själva bollen har en kärna av gummi eller kork och är täckta av läder. Basebollträ är ett redskap som används av slagmannen till att spela basboll med. Inom amatör basebollen används numera mest slagträn gjorda av metall, oftast av aluminium."

Slagträt, bollen och handsken

Så här ser ju själva spelplanen ut!


Igår kväll (söndag) åkte familjen Söderberg hem till Stockholm igen och det blev allt lite tomt....
Mkt skratt, trevliga middagar, lite poolhäng och annat hann vi med den tiden de stannade hos oss. De är alla fem saknade, tur att vi hinner ses lite i sommar på Ellös när jag och barnen kommer hem.

Nu har vi paus på gäster tills på torsdag.... då kommer Laila och Dag alias Farmor och farfar. Som Jakob och Alva längtar!

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar