måndag 5 februari 2018

Jakob kör bil

I lördags fyllde Johans syster Elisabeth år. Vårt sista hopp om att vi inte är gamla har nu blivit medlem i vår medelålders klubb. Tiden går alldeles för fort. Det blev skypesamtal hem till Sverige med vår underbara skönsång och grattisrop.
På kvällen var vi hembjuden till ett par vänner till oss. Mkt trevlig kväll med mycket god mat. Det var mannen i huset som hade lagat mat och det får han gärna göra igen!! Harry lämnade vi hemma och det var ganska skönt att inte behöva tänka på honom och säga till honom när han är lite för mkt. Han är ju trots allt som ett småbarn som man får säga till då han är lite väl aktiv i bland.

På söndagen var det dags för konfirmationsläsning igen. Denna söndag var det jag och Alva och Linda och hennes döttrar Ida och Hanna som åkte in till Manhattan. Ida skall göra sin konfirmationsläsning hemma i Sverige i sommar men behöver närvara på ett visst antal gudstjänster innan dess och vad passar då inte bättre än att åka med oss in.
Efter gudstjänsten lämnade vi kvar Alva medan vi andra gick och åt lunch. ( och det är ju trots allt söndag och vad dricker man inte till sin brunch då om inte en god MIMOSA!!)
Efter lunchen blev det lite shopping och besök i ytterligare en kyrka....


Alva i action under gudstjänsten






Lite skillnad på kyrka och kyrka. Svenska kyrkan är liten och mysig och väldigt familjär medan St Patricks Cathedral på 5:e avenyn är väldigt stor och pampig. Vi hamnade mitt i en gudstjänst med gospel.







Johan valde att stanna hemma med Harry och Jakob hade sina sista körlektioner mellan 10-12. Och han blev godkänd och får härmed övningsköra med oss fram tills hans födelsedag i oktober. Grattis Jakob!!!
Johan var ute och körde med Jakob efter att han blev godkänd. Jag och Alva fick en provtur med honom när vi kom hem. Och visst är han duktig ( utan att vara partisk...hahaha)
Det märks att han är gjord för att köra fordon. Det var han redan liten när han körde sin traktor med släp och backade utan problem. Eller när han som typ 4-5 åring körde grannen Peters traktor hemma på Ellös.




Kommer nog bli bra, det är bara att vänja sig med att sitta i passagerarsätet eller i baksätet....

kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar