torsdag 27 juli 2017

God Jul i juli

Spontan Champagne nere med tjejerna kring "runda bordet". En sådan inbjudan kan man ju inte tacka nej till! Så mysigt, vilken solnedgång, livet är allt bra härligt!




Tre besök uppe hos Nina och hästarna hanns med denna sommar. Lycka tyckte Alva!

Mocka inne hos hästarna behövdes också göras.
Harry valde att stanna på utsidan







Harry hade sällskap av Jalle och Hebbe

Svensk sommar!!




På sista fredagen var vi med mormor och morfar på golfklubben och åt lunch, så gott. Köttfärslimpa, kokt potatis, sås och lingonsylt. Kan det bli mer svenskt?
På kvällen var vi hembjudna till Pia och Martin och barnen i deras sommarstuga. En vana av gammal tradition. Martin hade inköpt en ny teknisk utrustning som gjorde att man skulle vakumpacka och koka potatisen och olika grönsaker i typ 84 grader. Till detta fick vi grillad/rök lax. Det som jag var mest förvånad över var att potatisen upplevdes hård när man skar i den men var alldeles krispig när man ruggade på den. Annorlunda men gott!
Till efterrätt fick vi en bär paj med rabarber, hallon, vit choklad och kokos. Hur läcker som helst! Skall försöka tjuva det receptet.

Dagen D då Johans syster Elisabeth och hennes barn Jonathan och Lilly dök upp kom äntligen! Bättre sent än aldrig. Med tre dagar tillgodo fick vi till en träff. Fick även äran att träffa hennes nya pojkvän Patrik. Mycket sympatisk och trevlig, hoppas vi kommer få många goa stunder tillsammans med framöver. Dagen till ära hade jag tillagat ungsgrillad torsk med riven pepparrot och smält smör. En favorit som inte kan gå fel.
Harry var väldigt nyfiken på torsken innan jag skulle filéa den.

Tack Martin för att du tog bort huvudet åt mig!

 Lite golvlister som aldrig hunnits sättas upp, hanns med denna sommar. Det är tur att vi haft en lapp med alla måsten....




Lite julstök, knäcken och marsipanbollarna till julfesten görs. Lite konstigt kanske att ha JULFEST i juli men vi tyckte att det passade bra. Hahaha






Jakob doppar marsipanbollarna

Först brickan klar...

På lördagskvällen var det då dags för JULFESTEN hemma hos Jenny och Anders. Alla hade fått i uppdrag att fixa olika saker till festen och naturligtvis skulle man vara utklädd...

Tomtemor och tomtefar!

Kvällens Lucia!

Juldukning, såklart!



Granen och julklappar fanns också.

Julpynt!

Anders!

Julgranen Nina!

Julpynt på altanen!





Stjärngosse och tomtenisse

Adventsljusstaken var framme

Snittar



Sommardrink



Sommardrink eller glögg det är frågan.



Vaniljvodka kan julas till lite med socker och kaneldoppad lime

Här fanns julskinka, jansson, krabba?!, rödbetsallad, prinskorvar,
köttbullar, sill i mängder, äggost, ägghalvor.....



Åh så julmusten....

Mycket trevlig kväll tillsammans med goa vänner. 

God jul allihop!

kram kram










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar