torsdag 13 oktober 2016

Maine

Har i helgen varit uppe i Maine. Vilket blev vår 24:de delstat, så nu har vi nästan besökt 50% av alla delstater i USA.
Vi alla tycker att denna delstaten skulle kallas den röda delstaten. I alla fall på hösten...
Löven var helt underbart röd/orange, bergshällarna ute på Acadia national park var röda, nyponen var röda och humrarna var röda:-)






Röda granitklippor



Vi bilade upp på fredag em efter det att barnen kommit hem från skolan och Johan hade landat efter att ha varit i Sverige och jobbat i två veckor.
Spenderade lördagen i Portland, vilken härlig stad. Den låg alldeles vid vattnet och det luktade nästan hav/fisk/skaldjur överallt.
Eftersom Maine är känt för sina fina humrar så skulle vi denna helg bara äta hummer:-)
Lunchen i Portland blev lobster roll, supergod!









Hav, segelbåtar och röda träd !




Dagens lunch intogs på Porthole!


Lobster roll

Åh så nöjd han är!



Var och tittade på fyren " Portland head light". Fyren började byggas 1787 och stod färdig 1790. Ända fram till 1989 var fyren och fyrhuset hem för fyrmästaren och hans assistent och deras familjer. Idag är det united states coast guard som sköter fyren.








Efter några timmar i Portland drog vi oss ytterligare norrut. Skulle spendera natten i Belfast. Hittade ett väldigt trevligt ställe alldeles ute på en pir där man fick välja sin egen hummer och så kokade de direkt när man väntade och fick dem alldeles ljumna med smält smör. Så gott!!



















På söndagen hade vi lite otur med vädret, det småregnade men vi stannade och köpte fyra paraplyer så det gick inga nöd på oss.
Dagen skulle vi spendera ute i national parken Acadia, ute på ön "Mount Desert Island". Vi följde vägen runt på östra sidan och tittade på "thunder hole", vilket var en inbuktning i en klippa där det lät som om åskan mullrade när vattnet kom in.









Sedan åkte vi vidare och kollade på de röda klipporna ute på Otter cliff/ Otter Point. Lunchade i Seal Harbor och det blev lobster Stew. Efter lunchstoppet hikade vi upp och tittade på bubble rock. Jag trodde att själva bubble rock var alla dessa stenar som ledde upp till toppen av ett berg men det visade sig att på toppen av berget låg en stor sten som hette "bubble rock". Hahaha




Riktigt hikingklädda eller hur!?! hahaha





















Bubble rock!








När vi var färdiga med turen som vi hade valt att göra ute i nationalparken så tig vi en fika inne i Bar Harbor innan vi drog oss söderut igen för ett hotellstopp i Wells. Middagen i Wells blev ljummen hummer igen....

Sov en härlig natt på hotellet och bilade hem under måndagen. Barnen var lediga från skolan på måndagen. Vi hann hem i god tid för att jag skulle hinna till min andra Italienska lektion. Denna lektion var lika snabb och effektiv som förra så det blir till att plugga tills nästa måndag.

Sammanfattningsvis blev det en lyckad helg, väldigt god mat och mycket nytt att se och kanske lite mycket bilkörning. Men det är ju inte så konstigt detta land är ju så stort....

kram kram






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar