måndag 2 februari 2015

3 födelsedagskalas

Denna helg har vi varit på kalas!!!
I fredags mötte vi upp en svensk och en amerikansk familj på en restaurang i Ridgewood för att fira den svenska pappan. God mat, trevligt sällskap och så blev det lite bubbel:-)

Lördags förmiddagen spenderade Alva och Johan på en läkarstation för sista delen av Alvas rygg röntgen. Hennes rygg har aldrig blivit det samma efter hennes ischias i början av 2014. Så till och från i över ett år har hon haft ont. Men läkarna här har henne under kontroll och skall försöka lösa problemet. Den första gången var jag med Alva och då höll de på i över 3 timmar.

Måste säga att det tar på ens krafter att se att sitt barn ligger fastspänd och åker in i magnetröntgen.
(vilket i sig varken är farligt, eller gör ont)
Vet att vi ändå är väldigt lyckligt lottade, det finns många andra familjer i vår närhet hemma i Sverige som går igenom mycket värre och jobbigare saker.

Alvas magnetröntgen

Jag och Jakob tog en sväng till IKEA istället för att köpa ett bord till hans Keyboard. Naturligtvis blev det lite annat smått och gott också...
Måste säga att jag är lite imponerad av honom att vid 13-års ålder komma på att man vill lära sig att spela piano och går in för det med 100%. Det tränas nästan varje ledig stund, vi får se vart det slutar.

Jakob och hans Keyboard 

Igår ( söndag) var det dags för 2*kalas igen, det firades en 35-åring och en 1-åring. Hurra hurra hurra!!
Denna gång på en grekisk restaurang med deras släkt och vänner. Vi känner oss väldigt hedrade av att vara inbjudna. Språken blandades i miljön det blev svenska, engelska och spanska. Inte ofta vi är på kalas där det sjungs "Ja, må dom leva" på tre olika språk.

Sedan på kvällen var vi och tittade på vårt allra första SUPER BOWL. Denna händelse är väldigt speciell här i USA, hela landet mer eller mindre stannar upp för att se denna match. Årets match var mellan Seattle Seahawks och New England Patriots ( Patriots vann med 28-24 och säkrade därmed landets fjärde Super Bowl-vinst och deras första på 10 år) och matchen gick av stapeln i Phoenix Arizona.
Vet inte om jag tyckte det var sååå spännande, kanske beror på att jag inte kan alla regler ännu eller på att jag inte är så speciellt sportintresserad. Men det var kul att ha sett och upplevt lite av den amerikanska traditionen. Reklamerna var ju i alla fall bra och Katy Perrys framträdande i halvlek.

Supe Bowl tittande på en sportsbar i Ridgewood

Inatt har det snöat igen:-( , vilket betyder mkt skottning och Snödag för barnen (skolan är inställd)
Känns helt otroligt att skolan ställs in bara för att det har snöat, men men det är bara att seden dit man kommer.




kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar