söndag 8 februari 2015

Skidor igen:-) Belleayre

Igår ( lördag) blev det en tur till skidanläggningen Belleayre, fortfarande i NY state ca 2,5 timmar bort. Jakob åkte dit med sin skidklubb vid 06.15 och vi andra kom oss iväg ca en timma senare.

Denna anläggning toppar nog vår lista hittills!!!

Betyg skidsystemet: 4 av 5
Betyg väder: 3 av 5
Betyg helheten Belleayre: 4 av 5
Puckelpist kan bli lite trickigt ibland


Det är inte alltid lätt att uttala namnen på backarna




Vädret var hyfsat, lite kallt kanske och lite snöfall på morgonkvisten men annars helt ok (saknade dock solen) Backarna var bra, inte speciellt mkt folk och inga långa köer. Ett plus i kanten var att det fanns många ställen att fika på vilket gjorde att det var lätt att få sittplatser.


Lite mkt ljud i lodgen???

Däremot så blir det en reflektion över liftarna denna gång.
Det känns som om själva liftsystemen skall braka samman när som helst... de är inte riktigt så toppmoderna som vi är vana vid hemifrån. De är fruktansvärt kalla att sitta på, plastsäten är inget jag rekommenderar. Tyvärr har de tre skidanläggningarna vi varit på hittills haft platsstolar (förutom i en lift som var för två personer och gick väääldigt sakta)

Transportliften med "varma" säten
 Skall även passa på att nämna lite om hur det är att står i liftkön i detta land. Man måste ha mycket tålamod. Först kommer man ner från backen och ställer sig i kön från två olika håll, grupperad om du är ensam, eller skall åka två och två, tre och tre eller fyra och fyra.
Sedan går en man eller kvinna och "biper" ditt liftkort ( har inte fattat om det är för att skapa fler arbetstillfällen? eller om det är för att amerikanerna inte fattar att det går att modernisera?? ) sedan står ytterligare en man eller kvinna och väljer ut i vilken ordning man skall få gå fram till själva liften. Kan gå snabbt om man har tur men kan gå för jäv.... långsamt.

Hår står mannen i svart utan skidor som väljer vem som får åka fram

Ni ser konraderna man måste stå emellan...

Infarten från en sida i liftkön

Det var lite långt att gå från parkeringen till bilen om man inte gjorde som jag och genade med skidorna över vallarna;-)

Men summan blev ändå en toppendag med rödmosiga kinder, fulla av all frisk luft;-) lite lagom trötta i benen och supernöjda.
Hade även turen att vi fick med en annan svensk familj upp som vi dock inte såg så mycket av då vi åt i olika omgångar men några åk i backarna tillsammans blev det.

Idag skall jag och Alva på klänningsjakt för hon och Johan skall på bal på torsdag i nästa vecka. Mer om det längre fram....

Johan skall ut och cykla efter lunch, ja du läste rätt, han och en till skall ut och cykla i snön med ballong däck. Kan trösta mig med att Leo ( den andra killen) äger en cykelaffär och är väldigt cyklig av sig vilket gör att han nästan är professionell ;-) och det känns ju tryggt när man skall skicka med sin man som kommer bli som Bambi på hal is med cykeln på snön.

fortsättning följer....

kram kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar