söndag 13 januari 2019

Nytt år 2019

Då var det nytt år!!
På nyår hade vi Fam. Sjölander här på sexrätters middag. Jag var så fräck att jag hade satt menyn och gjort alla inköp och så fick de komma hit tidigare för lite fördrink och hjälpa till att laga maten. Det var riktigt trevligt och jag slapp stå ensam i köket hela dagen.

Menyn 2019

Förrätt: Toast skagen
Första mellanrätten: Crème Ninon - grön ärtsoppa med champagne skum
Andra mellanrätten: Grönsallad med granatällpe och pumpafrön
Bonusrätt: Boozy Berry Granita
Huvudrätt: Oxfilé med grönsaker och martinisås/ ugnsbakad tork med grönsaker och pepparrot med smält smör
Efterrätt: Tiramisu


Gott nytt år!

Själva huvudrätten, oxfilé

Hattdag!


Detta år skall här tränas och vara nyttig. Det är bara så, finns inga undanflykter längre. Mitt sedan 18 år tillbaka godisuppehåll började ju gälla på nyårsafton och håller som alltid på tills midsommar. Är lite jobbigt de första dagarna när man är lite sockerstinn men det brukar ge sig efter en vecka.
Halva året kan man ju vara nyttig så man med gott samvete kan njuta i höstmörkret med godis, lite gott och varma filtar.




Kylan har kommit hit nu och det är någon minusgrad varje morgon men någon plusgrad under dagen. Det gäller att passa på att vara utomhus när det är fint väder. Har hittat en skate park i Old Tappan som inte används nu då det är för kallt så jag tar hundarna dit så de får springa fritt. De älskar det och är i himmelriket.





Alva har varit på en återcheck på sin rygg efter att ha haft lite ont i den under senhösten. Men röntgenbilderna visade att den var i toppform så det är bara att börja stretcha ordentligt så skall nog smärtan försvinna trodde vår läkare Dr Joffe.



Alva är ju snygg i allt. Lite orättvist!


Julen är som sagt över och alla börjar slänga ut sina granar vi trottoarkanten. För i detta underbara land kommer återvinningsgubbarna och hämtar upp den under två veckor i januari. Vilken lyx alltså, tänk om vi hade haft den servicen i Sverige.





Njuter av solen och den blå himmelen när den väl kommer fram och njuter av vårt fina hus. Nu är det ju bestämt att vi kommer flytta hem till Sverige igen till sommaren, efter att ha bott här i New Jersey i 5 år. Inte klokt vad tiden har gått fort.



Idag, söndagen den 13 januari, har jag och Jakob varit och shoppat en ny kostym, ny skjorta och nytt bälte till honom. Han skall på Junior prom/ bal i Mars och behövde nytt. Han har ju vuxit så det knakat de sista åren så hans förra kostym var alldeles för liten. Han kommer bli så snygg!!
Nu är det bara skor som fattas. Men orken tog slut för oss båda så vi bestämde oss för att ta skorna en annan dag. 
Jakob har en date på balen och ny väntas det bara att få reda på hur hennes klänning ser ut ( vilken färg) innan vi skaffar en slips. För de måste matcha varandra. Och så skall blommor till hennes handled och Jakobs kavaj införskaffas dagen innan själva balen. Allt måste matcha!!

Nu är det snart dags för middag.... oxfilé på en söndag Mums!

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar