tisdag 6 november 2018

New York x 2

Både i fredags förra veckan och i lördags åkte vi tjejer in till stan för att njuta och kolla stan.
I fredags gjorde vi mid town, time square, brunch på Ellen stardust, central park med skridskoåkning ( ja, det går att åka skridskor där i början av November), Promenerade ner på femte avenyn, Rockefeller center och en fika i Svenska kyrkan. Där vi träffade Joakim, svenska kyrkans präst här i New York. ( Alvas och Jakobs konfirmations präst)








Duktiga servitörer och servitriser som uppträdde



Dags för skridskoåkning








Hallå!!



På väg ner till Rockefeller center. Höststämning med pumpor överallt.








Eftermiddagsfika i Svenska kyrkan



Härlig fredag med god avslutning på vår favvo Thai restaurang i Emerson.

På lördagsmorgonen efter frukosten var det dags för stan igen. Denna gång lower Manhattan. i började med att gå till Ground Zero. Man blir lika tagen varje gång man är på det området. Så mycket sorg.










En tur upp i One World Observatory. Vilken hissresa, 47 sekunder och undertiden fick man se Manhattan växa fram. Mycket imponerande.




















Här uppe i toppen var vi!!

Sen började vädret klarna upp och vi åkte färjan ut till Staten island, för att kunna njut av Manhattan på avstånd och komma ganska nära frihetsgudinnan.
















Vilken cool tjej jag har!!!






En promenad ut på Brooklyn bridge. Värmen och solen kom trots allt. Härligt!










På kvällen hade Alva en kompis över, det är ju trots allt en hel del av Alvas kompisar som vill få chansen att träffa hennes svenska kompis Clara.
Jakob hade häng med sina vänner och stannade över natten hos Tanner. Skönt när han kan köra själv...

På lördagen åkte Johan till Tyskland för att sedan åka vidare till Sverige. och På söndagskvällen körde vi Clara tillbaka till flygplasten för hennes hemresa. Så kul att få chansen att rå om henne i några dagar. Tror och hoppas att både Alva och Clara har haft kul dessa dagar.

kram kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar