lördag 11 augusti 2018

Sverige sommaren 2018

Denna sommar har bara runnit iväg. Det var så mycket som hände under våra fyra veckor i Sverige att jag inte hann med att uppdatera min blogg. Här kommer en kort sammanfattning.


Hem ljuva hem






Harry och Ludde



De första två veckorna som jag och barnen var hemma var Johan ledig och fortfarande kvar i Sverige. Jag tappade rösten ( den var mer eller mindre borta i två veckor..) och Harry skadade sin tass vilket innebar operation och ytterligare två återbesök hos veterinären för att se att allt läkt sig som det skulle. Vid första återbesöket fick han en antibiotikakur då det i värmen hade bildats en liten infektion. Så det är var bättre att ta det säkra istället för det osäkra.
Harrys tass läkte sedan fint och idag 5 veckor efter operationen är han som vanligt men vi väntar på att själva klohylsan skall växa ut över pulpan ( pulpan hårdnade efter ungefär en vecka). Klohylsan är ungefär som våra egna naglar, det tar en tid att växa ut en ny.

Några dagar efter operationen


Förutom att hänga med våra föräldrar, systrar och kusiner hann vi med våra vänner familjen Söderberg, ( som för övrigt kommer hit till oss i oktober för andra gången), familjen Öijerfeldt. Våra fina vänner som vi lärde känna när vi bodde i Belgien Familjen Person/Karlsson. Vi hade besök hemma hos oss på Ellös av Ahmet och hans fru Hatice ( som väntar deras första barn - grattis!), träffa en hel hög av vänner en kväll i Kungälv - Ann och Perra/ Martin och Melina/ Per och Pia.
Unni med barn och hund stannade hos oss på Ellös i tre nätter. Så kul att ses igen! ( lärde känna dem här i USA innan de blev förflyttade till Seoul i Sydkorea.
Hängde med Tina Täck:-) Då vi mer eller mindre sitter i samma båt dvs bor utomlands, så har vi mycket att prata om.
Våra vänner Petter och Anna spenderade en förmiddag hos oss med mycket prat och lunch.


Jakob hjälpe morfar med mobilen

Morfar, Jakob, Alva och mormor

Skumpa är gott!

Syran och Emma och vår kusinson...

Mormor Marie baka bullar till Föreningen Ellös




krabbfiske med Unni och barnen





Unni och jag


Johan hann även med att besöka sin tandläkare, fixade pass till sig själv och till Alva. Vi hann ta hand om trädgården med gräsklippning och häckklippning. Tömde komposter och röjde.
Barnen hann sova över hos farmor och farfar för lite egen tid.





Man är aldrig för stor för att åka på farfars bilar...







Vi försökte följa alla VM fotbollsmatcher antingen hos mina föräldrar eller på restaurang Verhas i Ellös. Fantastisk mat!! och fantastisk personal!! Är lite extra glad då det är en av mina gamla klasskompisar som driver stället.


Faster Lena och mormor Marie

Morfar Olle och farbror Hasse


Var bjudna till min syssling Maria och hennes familj en kväll. Nu tänker väl ni att syssling det är ju en släkting väldigt långt borta. Men i min värld, i min familj så räknas nog de som kusiner för mina kusiner är nästan som mina syskon. Dvs jag växte upp med dem väldigt nära under hela min uppväxt.


Både Jakob och Alva hängde med sina vänner. Det blev mycket bad, båtturer. Alva och hennes kompis Clara fick även uppleva bensinstopp med morfars eka mitt utanför Gullholmen i rusningstrafiken av alla båtgäster. Men som tur var blev de "räddade" av tre superfina killar som ridderligt hjälpte dem med mer bensin.




Harry älskar havet






Trollevik!



Bildbevis på att jag bodde



Jag och barnen tog även i år simborgarmärket. Jakob för 11:te året i rad. En av de få somrarna som det faktiskt har varit varmt i vattnet. Efter 4 veckor med strålande solsken och klarblåhimmel och ca 30 grader varmt varje dag är det kanske inte så konstigt att havet också blev varmt. Sverige hade även haft varmt och fint väder i maj och juni också innan vi kom till Sverige.


Årets märke - pride färgerna


Den 21 juli åkte John tillbaka till NJ. Jag hjälpte vår lokala samhällsförening ( Föreningen Ellös) med  att städa toaletterna och tömma soporna på badplatsen under vecka 30. Det är väl det minsta man kan göra när föreningen drivs runt helt utan stöd från kommunen.

Var med syrra och SPA:ade en förmiddag på Stenungsbaden. Skönt att hänga med henne utan våra män och barn. Jag och syrran var även på Mary Kay party hemma hos en väninnan till mig.

Jag, Alva och Harry tog en tur ut till Mollösund för en liten promenad och för att köpa glass. Ett ställe man bara måste åka till på sommaren. Vi var även på loppis en förmiddag och gjorde lite fina fynd. Och så åkte vi ut till holmarna och åt pizza och tittade på solnedgången.














Vår tur ut till holmarna med pizza och solnedgång 



Mys!

Morfars eka och Ellös i bakgrunden





Namaste








Hann med att besöka min förra arbetsplats och träffa mina gamla arbetskompisar. En kvällspromenad med min vän Åsa, fikastunder med mina väninnor AK och Malin.
En kvällsfika hos min kusin Maria och hennes familj, en baddag med min svägerska och hennes två barn.
Pilane med Jakob och Alva,  mor och far och min syster och hennes töser.




Harry och hans kompisar 












Känns som om jag hann med att träffa de flesta och vi njöt för fullt av det fina vädret och alla god mat som Sverige har att erbjuda. Tror både jag och barnen var nöjda med vår sommarvistelse. Hann med att äta allt som vi hade skrivit upp som måsten på våra listor. Typ Sill och färskpotatis, rödspotta, blodpudding, leverpastej, vanlig limpa, flädersaft, filmjölk osv.


utsikten från mitt sovrumsfönster















Vilka solnedgångar, blir aldrig trött på dem! Tack Sverige för denna gång!

Resa tillbaka till NJ blir ett kapitel för sig.....

kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar