söndag 26 augusti 2018

Detroit roadtrip del 1

Efter denna femdagars roadtrip har vi nu avverkat 68% av alla delstater i USA, dvs 34 av 50 stycken. Vi började med att flyga till Detroit, denna stad som alla varnade oss för och var fundersamma på varför vi ville åka till. Vi måste bli överbevisade för att kunna ta ställning. Och vi förstod inte varför man inte kunde åka hit, inte nu heller efter att vi varit där. En mkt lugn stad där man kunde se att staden var på framfart igen efter kraschen och krisen med fordonsindustrin.

Först delstat på denna roadtrip, Michigan






Detroit var ett stort stoppområde för slavarna med hjälp av " the undergorund railroad" som var en grupp människor som hjälpte slavarna att fly från södern. Nere vid vattnet som skiljer Detroit från den kanadensiska sidan är det sedan några år tillbaka rest en staty "The gateway of freedom".










The guardian building





Dessa var populära för Alva och Jakob,
för en liten peng kunde man hitta dem på stan och åka elskoter.



Liten och stor











Corktown ett av Detroits äldsta områden. Gamla hus och kullerstensgator. Charmigt men alldeles för rufft område för oss.






 Vi hade bokat ett hotell på den kanadensiska sidan och detta innebar ju lite "problem" för oss då vi pendlade fram och tillbaka under tre dagar. Med tanke på visum och alla papper. Men alla vara väldigt snälla och förstående och förundrade över oss svenskar och är bosatta i New Jersey åker hit till Detroit på semester och väljer att bo i Kanada. Hmmm. Det var väl kanske inte helt planerat men när hotellet var bokat insåg jag att det låg på den kanadensiska sidan....

På kvällen alldeles i närheten av hotellet fanns The Keg", denna god restaurang som vi även har besökt uppe i Toronto. Kanonfint väder och ingen fuktig luft utan bara varmt och ljummet.




Semesterdrink är ju ett måste...




Dag två i Detroit startades med att besöka FORD, dessa konkurrenter till Volvo...Hahaha. En tur ute på Greenfield village där vi åkte tåg och promenerade i områden där de hade flyttat dit tex Henry Fords barndomshem osv.
Sen ett besök på Museet.




Tågetturen



































Efter museet var det dags för lite lunch och vad passar inte bättre än att åka till Ford garage.








En tur inne i Detroit och titta på alla väggmålningar och ett besök på Motown var ett måste.
















Naturligtvis fick man inte fota inne i museet.
Men jag kunde inte låta bli att smygfota lite....

Inne i själva studion kunde vi få fota och visst hängde själva känslan av musiken kvar i väggarna.







Våra dagar i Detroit är nu slut och vi fortsätter vår resa väster ut...

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar