måndag 11 december 2017

Säsongens första snö

När jag drog upp rullgardinen på lördagsmorgonen så yrde det snöflingor i luften. Bara några timmar senare så var det alldeles vitt ute och Harry kände sig som i himmelriket. Han bara älskar snön, att få gå som en grävmaskin och borra ner nosen i marken är det bästa han vet. Detta var säsongens första snö.

Kolla denna nos....


Det jul pyntades lite till, även om vi har två öppna spisar i huset så har vi ingen spisel krans
att hängs jul strumporna på så då får man improvisera....

Nissen sitter i fönstret och vaktar

Någon som vill komma in efter lite lek på baksidan

Blev lite film på kvällen och första programmet av "Jul med Ernst". Vad är väl en jul utan Ernst? Alla killars favorit. NOT!


Våra slingor lyste så fint under snön på kvällen




Att vakna upp på söndagsmorgonen till en klarblå himmel och strålande sol på denna gnistrande snö är ju bara hur skönt som helst. Alva hade konfirmationsläsning så en tur in till Manhattan gjordes under dagen.






Det blev allt en del snö under natten




Vår snöplog....








På kvällen hade vi våra grannar Pam och Russel och deras yngsta son Ethan inne på lite julmys. 
Russel är ju "candy man" vid Halloween. Så det var extra roligt att prata med honom om hur själva hysterin har gått till. Alla älskar väl godis och Halloween!
Ethan är född i september 2001, vilket gör att han endast är en månad äldre än Jakob men går i Junior year ( en klass över Jakob). För som jag antagligen har nämnt tidigare så är inte skolan indelade som vi har hemma i Sverige där vi har alla barn födda 1 januari - 31 december i samma klass. Här görs delningen 1 oktober till 31 september. 
Så Jakob och Alva som alltid varit ett år yngre än sina klasskompisar hemma i Sverige är nu nästan äldst i sin årskurs, för här följer de sin ålder.
I alla fall, vi hade en trevlig kväll där vi bjöd på glögg, tunnbrödsrullar med laxröra, Janssons frestelse, toast Skagen ( hmm kanske inget för julbordet men lite svenskt och väldigt gott), pepparkakor med grönmögelost, mjuk pepparkaka, julgodis och så lite vin naturligtvis. 

kram kram







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar