söndag 13 mars 2016

Hemlig bar ;-)

Startade dagen med en riktig amerikansk frukost. Det gäller att ladda inför dagens äventyr...
En frukost/ brunch på vår favorit diner på rt 303, American dream diner. Sen hem och mellanlanda lite och njuta av solen på altan innan det var dags att bege sig till bussen. För idag åkte jag och Jenny och Nina in till Manhattan igen och jag tänkte inte köra bil...

Väl inne i stan tog vi tunnelbanan ut till Brooklyn för att därifrån promenera över Brooklyn bridge och vidare genom China town, Little village, Soho, Greenwich village. Innan vi startade över bron köpte vi oss allt en glass och njöt i solen.





Det finns många vackra byggnader inne på Manhattan, helt imponerande att bara kolla uppåt himlen. 


Bara kolla dessa torn...
Innan lunch/ middag på "Jane", en Amerikansk bistro mellan Soho och Greenwich village med en underbara dansk kypare så var vi inne på en hatt affär. ( Jenny försökte beställa en Carlsberg;-) men det funkade inte...)
Väl inne i hattaffären var jag ju bara tvungen att köpa en "hatt" eller det kanske är mer en keps variant. Den är i jeansmaterial och jag tror att den kan passa till det mesta. Hoppas verkligen att jag besöker denna affär igen för de hade hur många snygga hattar som helst.


Dagens inköp!

Det är superkul att bara prova dem, visst är Jenny snygg i denna cirkus/parad hatt?!?

Promenerade vidare över Washington Square, och där fick jag t.o.m fråga två poliser om vägen för vi var lite vilse i pannkakan. Washington Square är där 5te avenyn startar. Denna båge byggdes 1889 för att fira hundraårsminnet av George Washington, USAs första president. Bågen byggdes först av gips och trä men 1892 byggdes den om permanent i marmor.






Empire state building var upplyst i rött och blått

Vårt nästa mål var att ta en drink uppe på 230 5th en av stadens häftiga "rooftopbars". Visst var det coolt att sitta där uppe och se alla byggnader runt omkring, men kan tänka mig att det är skönare en varm sommarkväll och inte i mitten av mars med ca 13 grader varmt. Som tur var så fanns det infravärme och man fick låna "morgonrockar" i fleece. Såg nästan lite komiskt ut, alla såg ut som tomtenissar...


Utsikten från 230 5th


Jaja, lite lagom kyligt och med Empire i bakgrunden!

Efter drinken så bar det av till nästa ställe. En av stadens alla hemliga barer.... Efter att vi själva först gick vilse och inte hittade denna dörr. Så insåg vi vi att vi behövde ta en taxi, men inte taxichauffören hittade rätt även om vi gav honom adressen så det var att ta fram kartan och promenera den sista biten. Och till slut fick vi syn på denna hemliga dörr... Snacka om en hemlig bar när inte ens taxichauffören hittade.

Så ner för denna mörka trappa fanns en 1920-tals inspirerad bar. Lite mörkt och fuktigt men med en härlig stämning så kände vi oss nöjda med att vi hittade stället. Ytterligare en drink intogs här:-)
Denna bar startades 2005 av Sasha Petraske "The bar world´s greatest contemporary conductor"


"Little Branch"




Härlig dag, lite trötta i fötterna både efter dagens promenad och lite dryckesintag så var det dags att säga natti natti och ta bussen hem till lugnet i Rivervale igen.

kram kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar