torsdag 10 mars 2016

Äntligen är de här

Som jag har väntat, i tisdags eftermiddag var det äntligen dags att åka ner till Newark flygplats och hämta hem två vänner hemifrån. Vet inte om de hade med sig det fina vädret från Sverige eller om han där uppe tyckte det skulle vara trevligt att erbjuda kalasfint väder när de är och hälsar på.
Som sagt de kom,  Jenny och Nina:-)
Och som alla andra så var de ganska jetlagade på kvällen. Efter Champagne och middag så gick ögonen i kors på dem och redan vid 8-9 tiden gick de och la sig.

Igår onsdag så drog vi in till Manhattan efter att jag lämnat av barnen på skolan. Och vilket väder vi fick, 25 grader varmt och strålande solsken.

Time Square - Vilka filmstjärnor!!


Började dagen med en kaffe och cupcake från Magnolia Bakery bara för att ladda med energi.






Fikan intog vi framför Rockefeller center med att samtidigt njuta av lite folkmyller och känna stämningen av att bara vara inne i smeten. Efter det så promenerade vi över 5te avenyn in i
St Patrick´s Cathedral. Kyrkan började byggas på 1858 och stod klar 1879. Vilken kyrka, vilken stämning!




Kolla orgeln och fönstret.....



Denna dag hade vi hade spetsat in oss på Central Park området och promenad på High Line. Vilka vårtecken!!









Sagolikt vacker dag!

Sköldpaddor..

Nina och Jenny!


Vi hade tänkt att cykla i central park men hade svårt att hitta cykeluthyrningsställena i parken (det visade sig senare att alla ställen inne i parken öppnade inte förrän i maj), det var bara ställen utanför parken som man kunde hyra cyklar. Så det slutade med att vi tog hjälp av en irländare som hette Sean som hade en cykel med vagn....


Gilla honom på celtic centralpark på FB, om ni kommer dit fråga efter honom...

Sean!!

Han körde oss runt i parken och visade oss runt och berättade väldigt mycket om vad som var värt att se.
Första stoppet blev statyn Alice i Underlandet. Sen vidare till Bethesda Fontain, på toppen av statyn/fontänen så är det en ängel med blommor i handen - vilket är en symbol av vattnets renlighet i New York, vilket då när den byggdes var viktigt eftersom staden hade lidit av Kolera.  Idag var det ingen vatten i fontänen och jag tror att det är för tidigt på året för att sätta på det.




Samtidigt som vi såg fontänen så promenerade vi genom Minton Tile Celing at Bethesda Terrace.


Bilden lånad på nätet.


Och på andra sidan är allén med alla amerikanska almar. The Mall and Literary walk. Många filmer har spelats in här och många breakdansare står här och väntar på att människor skall ge dem pengar för att uppträda.


Allén

Sen åkte vi vidare till "Friends" fontänen. Och naturligtvis blev vi fotade även där. Den enda som saknades var soffan och alla färgglada paraplyer.













Det som vi var mest nyfikna på var att besöka John Lennons memorial, vid Strawberry Field. Det satt en kille på en bänk och spelade gitarr och sjöng Imagine av John Lennon. Platsen är uppkallad efter Beatles låten "strawberry field forever", som i sin tur är uppkallad efter ett barnhem i Liverpool där John Lennon bodde när han var liten. John Lennon dödades utanför hans hus - Dakota Buildning vid  W72st  den 8 december 1980. Yoko Ono hans fru donerade 1 miljon dollar för att göra i ordning minnesplatsen och betalar för all framtid underhållet för området på över 10.000 kvadratmeter.






Sista stoppet på vår rundtur och själva avsläppningsområdet var Belvedere Castle. Byggdes 1869 och därifrån har man en jättefin utsikt över parken.






Sen gick vi och åt lunch i en av stadens alla "Foodtrucks". Alltid lika gott! Promenad och tunnelbana ner till södra starten av High Line och promenad längs hela high linen blev dagens sista sevärdhet att se och njuta av.




Frihetsgudinnan på avstånd


Tur tur duvor...




Nina föreviga staden i bakgrunden....

Ytterligare vårtecken!



Dessa taxibilar

En lång och härlig dag. Ömma i ben och fötter. Många nya intryck igen....

Idag (torsdag) är de inne i stan själva. Jag körde dem till bussen i morse och skall hämta dem vid bussen igen i eftermiddag/ kväll.

kram kram








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar