söndag 18 januari 2015

Årets första skidtripp

Årets första men definitivt inte sista skidtripp gick upp till Windham, ca 2 timmar norrut från där vi bor. Helt OK skidanläggning med tanke på att det ligger bakom husknuten.
Vi är ju vana att åka ca 9 timmar för att komma upp till vårt älskade Funäsdalen med gudomlig skidåkning, så att ha så nära till skidåkning och i alla fall komma upp i Sälen standard är mer än toppen.
Skidsystemet var bra, förutom att det var hysteriskt med människor på förmiddagen ( det är nämligen en ledig måndag i morgon- Martin Luther King dagen) vilket antagligen gjorde att många drog upp för en långhelg.
Och så kom det t.o.m lite regn vilket gjorde att många verkade ge upp vid lunchtiden, men inte vi :-) vi trotsade regnet och fick bra avslutning på dagen.
Nästa tripp blir nästa lördag om vädret skall bli bra, då skall vi prova ett annat skidsystem (har ju en väldans massa att välja på inom ca 2-3 timmar)
Betyg skidsystemet: 3 av 5
Betyg vädret: 1 av 5
Betyg helheten Windham: 4 av 5




Mina nya skidor och pjäxor var som himmelriket, skidor med bra grepp i svängarna samt supersköna pjäxor.







En sak som förvånade oss väldigt mycket, i detta land som är säkerhetslandet nr 1, är att de inte hade bättre skydd på sidorna av backarna. Kolla bara nedan stålrör och tunnor som fanns utefter backarna, de är för snökanonerna med ändå. Helt otroligt.
Inga vallar eller skyddsnät eller några färgade pinnar som varnar att det är något.



Vi som inte vill visa vem vi är.... är det några kändisar?? hahaha

Lite ont om snö mellan backarna
 Summa kardemumma är att vi haft en skön dag utomhus och på skidor - kan det bli bättre???
Jo lite sol, saknade vi.


kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar