tisdag 19 april 2016

En dag kvar...

I morgon åker vi hem till Sverige på besök!!

Hoppas vårt hus står kvar!

Det första jag skall göra är att hissa min älskade flagga!

Barnen skall ha med sig amerikanska kompisar hem, det skall bli så kul för Jakob och Alva att få visa upp var vi kommer ifrån. Det har packats och planerats för denna resa sen i Januari....
Vad skall göras hemma i Sverige, vad skall visas, vilka skall vi träffa? Vad skall vi ha med oss hem, kommer det vara varmt eller kallt. April/maj är ju en svår tid för det kan vara både och. Vi har de senaste dagarna försökt följa väderutvecklingen på diverse appar och mer eller mindre kommit fram till att de bör bli ca 10 grader varmt och moln/sol/regn. Typiskt svenskt väder!
Känns lite sorgligt att åka härifrån just nu när värmen äntligen har kommit, i går hade vi ca 26 grader varmt och idag kommer det bli ungefär det samma. Men, men att åka hem en sväng och träffa alla väger upp känslan av att missa lite sol och värme några dagar.
Nu skall här frossas i svensk mat - färska räkor, fiskpudding, makrill, sill, rödspätta, torsk, korv stroganoff på hederlig falukorv, leverpastej mackor på en vanlig limpa. Alltså listan på smaker som vi saknar är stor vi får väl se om vi får laddat oss med något av det som vi önskar.

Förstår inte hur vi skall få plats med allt....

För idag är listan lång på saker som måste göras innan vi åker i morgon, städa ur huset, tvätta det sista, röja, packa det sista, servera lunch på barnens skola, i väg på ett besök hos läkaren, köpa salt till poolen, Jakob har fotbolls träning, osv men vi skall nog hinna med lite bra planering.


Kram kram

2 kommentarer: