onsdag 12 augusti 2015

Ocean City - födelsedagsfirande

Då var det äntligen dags för familjen Windt att umgås i tre dagar och två nätter och hur gick då detta? Jodå det gick toppen bra. Målet var redan bestämt i förväg. Johan ville till en strand, barnen ville ner till Ocean City som är ett badställe utefter New Jersey shore med en 4 km lång boardwalk utefter hela stranden och jag ville bara se och uppleva någonting annat än Rivervale och min egen matlagning.
Ocean City är också en dry city sedan 1879, vilket menas att här säljs ingen alkohol vilket gör att man måste bunkra innan man åker dit. Vilket vi naturligtvis gjorde:-)

En skön eftermiddag i solen på söndagen, där det badades i havet, njöts i solen och promenerades på "boardwalken" på kvällen. Shoppade salt water tufft på Shrivers naturligtvis, går ju inte att missa.





Vårt favorit ställe, supergod salt water tuffy!

Måndagen började med skönsång och paket på sängen för det är nämligen Johans födelsedag idag, sen en frukost ute på ett surf ställe, passade oss alldeles utmärkt i stil och mat.



Ytterligare strandhäng, bad och sandslottsbyggande till lunchtid då vi drog lite söderut till Sea Isle City för att spana in lite fina hus och njuta av lunch på ett strandhak. Sea Isle City grundades 1882 av Charles K Landis, även grundaren av Vineland, New Jersey.




Haket som vi intog våran lunch på

Här satt vi i sanden och åt lunch :-)






Våra underbara barn!!

Dessa kablar....

Här kan man ju bo :-)






Hopp å skutt!!



Hemliga gångar för att komma ner till orörd strand








Promenad på Boardwalken i Ocean City blev det även på måndagskvällen samt ett besök på deras nöjesfält. Kanske inte det bästa men allt med lite fart och höjd funkar bra för de flesta....


Funnel cake

Paris hjulet



Johan och Alva uppe i en slags bläckfisk.

På måndagen när vi vaknade spöregnade det så efter frukosten valde vi att dra oss hemåt igen. Med en extra sväng ut på Staten Island där jag hade funnit en fartygskyrkogård som vi bara måste se kom vi oss hem på kvällskvisten.
Tyvärr gick det inte att ta sig dit längre så jag har lånat lite bilder från nätet för att visa hur det ser ut idag. Som mest verkar det ha varit bortåt 400 fartyg som har legat här men idag syns bara ca 25 stycken.
Kyrkogården har funnits där sedan 1930 talet då Witt´s Marine Equipment Company arbetade med att samla upp, ta hand om och återsälja delar av gamla fartyg. En del av fartygen som ligger här har varit med om dagen D och andra världskriget.









Trötta, möra och nöjda med vår korta semester resa somnade vi alla med ett leende!

Kram kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar