torsdag 6 augusti 2015

Manhattan by night

I måndags åkte vi in till Manhattan igen, fortfarande väldigt varmt....

Vi hade bestämt oss för att åka linbanan från 59th street ut till Roosevelt Island. Efter en promenad på Roosevelt Island åkte vi tillbaka till Manhattan och tog oss till Top of the Rock. Utsikten därifrån är magnifik, när vi stod där i skymningen och väntade till mörkret kom och alla ljus tändes så är det bara att njuta!

Linbanan är byggt av ett Schweiziskt bolag, Vonroll i samarbete med Prentice &Chann och Ohlhausen 1976. Linbanan kan ta 125 personer. På insidan av korgen finns det ett fåtal sittplatser annars får man stå och hålla sig i stolpar och ringar. Linbanan färdas ca 945 meter i en hastighet av 25 km/h. Den stiger till den maximala höjden av 76 meter.
Namnet Roosevelt Island fick ön 1973, tidigare känd som Welfare Island och innan dess som Blackwell´s Island. Ännu tidigare (innan koloniseringen) kallade indianerna ön för Minnahonock.

Det är en smal avlång ö, ca 3,2 km lång, som ligger belägen i East River i New York. Ön ligger mellan Manhattan (till väst) och Queens och Long Island (till Öst)






Väntan på att Linbanan skall komma....














FN huset i bakgrunden

Två blonda snygga killar!

Framför Franklin Roosevelt statyn på Roosevelt Island.

Utsikten från Top of the rock, mellan husen syns Roosevelt Island!

Central park





Empire state Building


Solnedgång över New Jersey




New Yorks högsta bostadshus



Passerade Time square på hemvägen, bara ett måste när man ändå är inne i stan kvällstid, det känns som om det är mitt på dagen när man står där. Allt ljus från alla tv skärmar och allt ljud och blinkningar.






Lyckad dag i dag också!

kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar